Sport

Fenici nu are vacanță. Se află în continuare în lotul național de handbal

Căpitanul echipei handbal Poli Timișoara, Cristian Fenici, și interul Marius Sadoveac se află în cantonamentul echipei naționale de seniori. Tricolorii pregătesc precalificările Campionatului Mondial din 2021.

România va juca luna viitoare la Benevento, Italia, în Grupa 3, urmând să întâlnească Georgia (10 ianuarie), Kosovo (11 ianuarie), și echipa țării gazdă (12 ianuarie).

Sâmbătă și duminică, jucătorii naționalei bănățene au făcut o ultimă verificare prin joc, la Trofeul Carpați, ediția a 42-a. România a întâlnit la această competiție două echipe calificate la turneul final al Campionatului European din 2020 (ce va avea loc în ianuarie, în Suedia, Austria și Norvegia). Este vorba despre Olanda, pe care au învins-o în semifinale, 27-25, și de Macedonia de Nord, în fața căreia au cedat cu 24-20, în finală, după ce România a condus la pauză cu 12-10. Cele două adversare ale tricolorilor au fost lipsite de câțiva jucători care evoluează în Bundesliga, unde zilele acestea s-au mai jucat partide de campionat.

Revenit la lotul național, Cristian Fenici a fost folosit constant de noul selecționer al roș-galben-albaștrilor, Rareș Fortuneanu.

„Nu pot să zic că a fost o revenire pentru că nu m-am retras, ci doar am avut nevoie de o pauză! Îl cunosc bine pe Rareș, am discutat destul de mult la telefon despre ceea ce vrea sa facă și deja se simte o schimbare față de anii precedenți în sânul echipei naționale. Este clar că avem de muncit și de pus la punct multe lucruri. Am și avut primele verificări la Trofeul Carpați, care din păcate nu au fost două meciuri bune pentru noi. În ianuarie, avem o săptămână să punem la punct tot ce nu a mers în meciurile amicale și sper ca la turneul din Italia sa arătam mult mai bine și sa ne calificam”, a spus Cristian Fenici.

Centrul echipei viola și al naționalei și-a trecut în cont două goluri atât împotriva Olandei, cât și în meciul cu Macedonia de Nord. Marius Sadoveac s-a accidentat (probleme musculare) și va absenta de la turneul din Italia.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

6 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

6 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

7 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

8 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

8 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

11 ore ago