Social

La mulţi ani, România! Ziua Naţională la Timişoara

Nimic nou: depuneri de coroane, defilări, spectacole şi hore, iar în final foc de artificii.  La Timişoara aniversarea a 101 ani de la declaraţia de Unire de la Alba Iulia se sărbătoreşte la fel ca în fiecare an. Şi tot ca în fiecare an, 1 decembrie înseamnă şi deschiderea Târgului de Crăciun, precum şi aprinderea iluminatului festiv de sărbători

La 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, la Timișoara vor avea loc mai multe manifestări. De la parada militară, devenită deja tradițională, care în acest an va avea loc pe bulevardul Take Ionescu, la foc de artificii și concerte în centrul urbei. Programul manifestărilor de Ziua Națională a României vor începe, la Timișoara, la ora 8.30, cu o ceremonie militară și depunere de coroane la Monumentul Eroilor Neamului din Calea Șagului, manifestări care vor continua la ora 10.00, la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Central

La ora 12.35, pe bulevadrul Take Ionescu, va începe defilarea detaşamentelor şi a tehnicii Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Penitenciarului Timișoara, Direcției Poliția Locală a Municipiului Timișoara. Începând cu ora 16.00, în Piața Victoriei, va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul ,,Ghiocelul” din Giroc și soliștii Mariana Zota, Monalisa și Radu Sufan, Bogdan Firu și Loredana Sur. Dirijor : prof. Adrian Safta. Coregrafia: Victor Jicheran și Ionel Sipos.

La ora 17.00, tot în Piața Victoriei va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul ,,Timișul’’ al Casei de Cultură din Timișoara și soliștii Robert Târnăveanu, Doriana Talpeș, Dumitru Stoicănescu, iar de la 17.20 va porni retragerea cu torțe, pe traseul Bulevardul Regele Ferdinand I (în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara), Bulevardul Regele Ferdinand, Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, Bulevardul Revoluției din 1989, Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Victoriei.

La ora 18.00 va fi aprins iluminatul festiv de sărbători, în centrul Timișoarei, urmând ca de la ora 18.15 să se desfășoare un spectacol susținut de Ansamblul ,,Timișul’’ al Casei de Cultură din Timișoara și soliștii Olguța Berbec, Petrică Miulescu Irimica, Stana Stepanescu. Conducerea muzicală: Prof dr Deian Galetin. Coregrafia: Toma Frentescu și Maria Dudău.

La ora 19.15 încep concertele în Piața Victoriei. Vor fi pe scenp Dragoș Moldovan, urmat de Mira și trupa Holograf, iar la ora 22.00 va avea loc focul de artificii.

Organizatori acestor evenimente sunt Instituția Prefectului Județul Timiș, Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Brigada 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal’’.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago