Administratie

Senatorul PNL Alina Gorghiu se arată îngrijorată şi îl trage la răspundere pe şeful CJT pe tema Castelului Huniade

Problema Castelului Huniade din Timişoara a intrat în atenţia senatorului PNL de Timiş, Alina Gorghiu. Aceasta cere insistent informaţii despre situaţia acestuia, despre sumele investite acolo şi se întreabă de ce acest obiectiv aflat în administrarea Consiliului Judeţean Timiş este închis şi veşnic în renovare.

Alina Gorghiu îl trage la răspundere pe preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, afirmând că a solicitat informaţii referitoare la clădirea care găzduieşte în mod normal Muzeul Banatului. Senatoarea spune că cineva va trebui să răspundă pentru situaţia actuală, dar şi că se va vedea ce va fi după alegerile locale.

„Asist neputincioasă la problema legată de Castelul Huniade. După patru ani de zile autorităţile judeţene ridică din umeri şi nu spun nimic. Fac apel, ca şi senator, cer răspunsuri publice. Sunt mai puţin de zece luni până ce va începe anul 2021. Nu vreau să politizez subiectul. Chiar nu ştiu cum stau lucrurile. Am transmis două adrese, o interpelare referitoare la imobilele de patrimoniu şi soluţiile legate de incapacitatea autorităţilor locale pe subiectul reabilitării. De asemenea, am făcut o adresă către Consliul Judeţean să fiu informată de ce nu avem nimic realizat acolo şi cât s-a chetuit efectiv pentru proiect. Cât e alocat în bugetul de anul acesta al CJ Timiş pentru acest obiectiv, ce face efectiv instituţia pentru reabilitare”, a declarat Alina Gorghiu.

Robu se laudă că rezolva problema

În discuţia pe această temă a intervenit şi Nicolae Robu, care a subliniat cât de slab administrator este CJT, că primăria a cerut să primească în administrare castelui, pentru că sigur ar fi găsit soluţii mai bune, după care primarul a divagat de la subiect şi a început să vorbească despre spaţiul de vizavi de Hotel Timişoara, aparţinând tot CJT, şi pe care se putea face de mai mult timp o parcare supraetajată, pe care tot primăria putea să o facă mai bine.

„De aia am cerut noi să ne dea castelul, că noi găseam soluţii, nu strălucim la muzee dar avem unul valoros, la Castelul Huniade. Noi nu am fost la putere, nu puteam face prea mult în cele trei luni”, a subliniat Robu, la rândul său.

Trebuie menţionat că la Institutul Naţional al Patrimoniului există în derulate de un an de zile un proiect de susţinere a reabilitării castelului timişorean, un proiect la care trebuia anunţat de mai multe luni un câştigător pentru realizarea studiului de fezabilitate, dar concursul nu a fost definitivat nici acum.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

22 de minute ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

45 de minute ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

13 ore ago