Administratie

USR Timiş cere urgentarea procedurii pentru Centura de Sud. Ministerul Transporturilor nu a emis autorizaţia de construcţie

Demararea rapidă a lucrărilor efective la Centura Sud de ocolire a Timişoarei nu poate avea loc, avertizează deputatul USR de Timiş, Cătălin Drulă. Conform acestuia, Ministerul Transporturilor nu a emis încă autorizaţia de construcţie pentru acest obiectiv şi cere imperativ acest lucru.

Nu există proiect tehnic aprobat, iar ministerul nu se agită deloc să emită autorizaţia de construcţie, spune Cătălin Drulă. Iar sumele care fost deja alocate pentru proiect au depăşit cu mult aprecierile iniţiale.

„Din păcate, nu există aprobarea definitivă a proiectului tehnic. Practic, ministerul nu se agită să scoată autorizația de construire. Am înțeles că este deja o depășire cu 25% a costurilor inițiale. Întârzierea acestui proiect ne costă prin tot felul de revendicări pe care constructorii le fac, ne costă timpul pierdut pentru români, pentru timișeni, pentru timișoreni, pentru că nu avem drumuri. Am spus în anul 2017 că nu trebuia anulată acea revizuire de proiect, astfel încât centura sud să fie realizată la patru benzi. În aprilie 2017, guvernul PSD, condus de Sorin Grindeanu, a spus că nu mai facem actualizarea de proiect, dăm drumul la un mers accelerat al proiectului. Vedem că am ajuns în anul 2020 și nu s-a întâmplat nimic, centura va fi construită cu câte o bandă pe sens, unii au început să-și dea seama că nu prea este de secolul 21. Dar asta este situația, nu avem lucrări și nici autorizația de construire, pentru că ministerul nu-și face treaba, nu împinge lucrurile să avem lucrări în teren și deja devine o situație critică”, a declarat, vineri deputatul USR, Cătălin Drulă.

O altă problemă ridicată de acesta se referă la lotul lipsă din autosatrda A1, celebrul tronson cu tunelurile pentru urşi, pentru care Compania de Drumuri a decis să facă licitaţie separată, având în vedere că acolo sunt două tuneluri de mari dimensiuni. Dezinteresul e la fel şi pentru acest tronson, dar şi pentru alte proiecte de infrastructură importante ale Timişului, anume centura vest, respectiv autostrada spre Belgrad.

„Trăim ca şi cum ar fi ziua cârtiței. Vorbim de aceleași proiecte, aflate în același stadiu, fie că vorbim de PNL, fie că vorbim de PSD. Se pare că lucrurile nu se pot mișca pentru Timișoara, pare să existe o lipsă de interes politic”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

7 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

7 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

7 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

8 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

9 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

11 ore ago