Invatamant

Activitatea universităţilor timişorene se mută în mediul online. Cursurile „live”, anulate/UPDATE

Trei dintre cele patru universităţi timişorene şi-au suspendat deja activitatea didactică desfăşurată în sălile de curs şi seminarii, orientându-se spre activitatea online.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara a fost prima din oraş care a anunţat suspendarea cursurilor pentru toţi studenţii ca urmare a posibilităţii contractării coronavirusului. Instituţia a anunțat că, în perioada 09 – 31 martie, sunt sistate toate activitățile didactice efective (cursuri, lucrări practice/stagii) pentru toate facultățile și programele de studii”. În aceste condiții, cursurile și lucrările practice/stagiile se vor desfășura online. https://debanat.ro/2020/03/universitatea-de-medicina-si-farmacie-timisoara-isi-suspenda-toata-activitatea-didactica-pana-la-finalul-lui-martie_286343.html

Ulterior, a urmat şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Conducerea instituţiei a decis ca în perioada 11 – 22 martie, „pe fondul epidemiei de coronavirus, activitatea didactică să se desfășoare utilizând ca sursă alternativă platforma informatică online a universității. În funcție de evoluția răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus), conducerea universității poate decide prelungirea acestei perioade”.
Miercuri a venit rândul celor de la Universitatea de Vest Timişoara să ia aceiaşi decizie, de suspendare a cursurilor în sălile de curs şi transferul activităţii în mediul online.

„Consiliul de Administrație al UVT a decis înlocuirea, în perioada 11-22 martie 2020, a activităților didactice desfășurate în mod standard în regim „față în față” cu activități didactice desfășurate în regim online și reprogramarea celorlalte categorii de activități conexe (conferințe științifice, conferințe publice și de alt gen, concursuri școlare, evenimente culturale, artistice și sportive, dezbateri, alte întruniri sau evenimente cu caracter publice etc.) din perioada 11 – 22 martie 2020”, a anunţat Universitatea de Vest din Timișoara.

Până la această oră o decizie asemănătoare nu a fost anunţată şi de Universitatea Politehnica Timişoara, dar hotărârea este aşteptată în următoarele ore.

UPDATE. UPT decide închiderea cursurilor fizice

 

Aşa cum era de presupus, Universitatea Politehnica Timişoara, a decis, la rândul ei, suspendarea cursurilor „fizice” şi înlocuirea lor cu cele online.

„Pentru eliminarea oricărui risc de răspândire a virusului COVID-19, s-a dispus suspendarea prezenței studenților în sălile de curs, seminar și laborator și mutarea activităților de acest tip în mediul online. Această măsură intră în vigoare miercuri, 11.03.2020, ora 14:00, și este valabilă până în data de 22.03.2020. Activitățile didactice care nu pot fi desfășurate pe Campusul Virtual al universității vor fi recuperate ulterior, după un program stabilit la nivelul facultăților și universității. De asemenea au fost suspendate toate activitățile conexe (conferințe științifice, seminarii, work-shop-uri, dezbateri, alte întruniri și evenimente cu caracter didactic, științific, cultural, sportiv etc.)”, a anunţat UPT.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

O oră ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

5 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

5 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

5 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

5 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

5 ore ago