Primăria Timişoara

Primăria Timişoara crează două noi structuri pentru managementul canalului Bega

Primăria Timişoara deschide oprtunitatea creării unor noi posturi pentru meritocraţi. La viitoarea şedinţă de plen, consilierii locali vor avea la vot un proiect prin care se va crea Portul Timișoara și a Administrația Portului Timişoara.

Cine se pricepe la managementul portuar şi a circulaţiei vapoarelor, are acum posibilitatea să se gândească la un nou post de conducere. Primăria Timişoara înfiinţează Portul Timişoara şi Administraţia Portului Timişoara. Cele două structuri se vor ocupa de managementul portuar şi administraţia portuară. Consilierii locali vor vota în viitoarea şedinţă de plen înfiinţarea celor două structuri.

„Având în vedere trendul ascendent de dezvoltare socio-economică a zonei, contextul geo–politic favorabil, mobilitatea intermodală, interesul pentru o cale navigabilă facilă și creșterea eficienței transporturilor de persoane și mărfuri la coridorul pan european de transport nr. VII, devine pertinentă şi fezabilă ideea reluării navigaţiei pe întreg canalul Bega. Această creștere preconizată/prefigurată a navigației pe cursurile de ape interioare determină necesitatea configurării infrastructurii portuare și a managementului portuar, respectiv a administrației portuare în condițiile legii, ce impune înființarea Portului Timișoara și a Administrației Portului Timişoara”, se spune în proiectul de hotărâre.

Noile structuri ar urma să se ocupe de problemele legate de canalul Bega pe porţiunea dintre Uzina de Apă şi locul unde acesta părăseşte teritoriul administrativ al municipiului.

În prezent există şi o altă structură care se ocupă de Bega, „Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș.
„Regia Autonomă Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș, cu firma A.C.N.B.-R.A. Timiș, este persoană juridică română și funcționează ca regie autonomă sub autoritatea Ministerului Transporturilor, în conformitate cu prevederile H.G.nr. 451/21.06.2018. A.C.N.B. – R.A. Timiș îndeplinește funcția de administrație de cale navigabilă interioară pe sectorul românesc al canalului navigabil Bega, în lungime de 42,444 km”, se spune în prezentarea acestui organism.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago