Politica

Alfred Simonis alertează: PNL Timiş nu mai vrea spital regional în Timişoara

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, susţine că PNL-iştii locali vor să transforme Spitalul Judeţean Timişoara într-unul regional. Prin această manevră se va pune cruce investiţiei într-un nou spital regional în Capitala Banatului, afirmă deputatul PSD.

“Conducerea liberală a Spitalului Judetean din Timişoara ne întinde o capcană în care este obligatoriu să nu cădem, dacă ținem la sănătatea oamenilor din acest oraș”, a scris Simonis pe Facebook

El afirmă că liberalii din Timiș reușesc să bată record după record la punerea în practică a unor inițiative îndoielnice, una dintre ele referitoare la  Spitalul Județean Timișoara.

“Deși aparent pare doar o formală modificare de statut, ascunde o foarte gravă și nefericită manevră, care ne va lăsa fără spital regional. Că sunt buni la fente și la manevre, asta nu e o noutate, însă pe această temă, pur și simplu sfidează”, a continuat liderul PSD.

El aminteşte că, în februarie 2019, PNL Timiș anunța că va demara o campanie de strângere de semnături pentru spitalele regionale, inclusiv pentru Timișoara, dorind prin asta ca să arate că sănătatea și construcția spitalelor sunt priorități clare pentru PNL.

“Un an și câteva luni mai târziu, managerul celui mai mare spital din vestul țării, tânărul liberal Raul Pătrașcu, girat de PNL, ticluiește să transforme unitatea pe care o conduce într-un spital regional. Această manevră, gândită în defavoarea totală a pacienților, va pune cu siguranță punct investiției într-un spital regional nou, așa cum merită Timișoara. Păi ori ne dorim un spital regional nou și modern, ori nu ne mai dorim, domnilor de la PNL. Un spital regional nou, la standarde europene, ar fi un câștig fantastic pentru oraș, județ și regiune. Și ar însemna ca toți cei care merg acum la Szeged, Budapesta sau Viena, să se poată trata în condiții similare chiar la ei acasă”, a concluzionat Simonis.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

4 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

6 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

8 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago