Actorii de pe piaţa imobiliară a Timişoarei nu se lasă absolut deloc impresionaţi de coronavirus. Preţurile cerute de aceştia la vânzarea apartamentelor nu scad, chiar cresc, dar situaţia nu e una caracteristică bănăţenilor ci se manifestă la fel şi la nivel naţional.
Apartamentele se vând pe hârtie, cu un contract şi se pot viziona şi pe internet, cred probabil cei care vând în această perioadă un apartament. Cel puţin asta se poate vedea din concluzia datelor analizate de cei de la imobiliare.ro.
La nivel național s-a simțit, în luna aprilie, o tendință de scădere a prețurilor apartamentelor. Astfel, după un avans de 1,8% în martie, preţurile au scăzut puţin cu 1,7% în întreaga țară, de la 1.391 de euro pe metru pătrat util, la 1.367 de euro pe metru pătrat. Această tendință generală de scădere nu a fost valabilă, însă, și în marile orașe, unde, în cele mai multe cazuri, valoarea medie a unui apartament s-a majorat față de martie, în ciuda unor scăderi consemnate pe câte un segment de piață, adesea cel vechi.
„În rândul marilor orașe, Constanța reprezintă excepția de la regulă: aici, prețurile solicitate de către vânzători s-au diminuat pe ambele segmente de piață analizate, astfel că și evoluția generală la nivel de oraș a fost una descendentă. În celelalte orașe, se observă un trend de scădere doar pe segmentul vechi, segment unde oferta suferă. În aprilie, au fost scoase la vânzare cu 46% mai puține apartamente vechi. De remarcat este că pragul de jos al cererii a fost atins în a doua săptămână din aprilie, moment în care numărul cumprătărilor a reînceput să crească. Săptămâna trecută au fost cu 14% mai mulți cumpărători activi decât în săptămâna anterioară”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
De exemplu, la Timişoara suma medie solicitată pentru un apartament, indiferent de anul de construcție, s-a majorat cu 1,1% pe parcursul lui aprilie, ajungând acum la 1.325 euro pe metru pătrat util, față de 1.310 euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi de pe piața timișoreană s-au apreciat, în perioada analizată, cu 1,1%, de la 1.316 la 1.331 de euro pe metru pătrat util. Locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, pe de altă parte, au cunoscut un avans mai ușor, de 0,2% mai exact, de la 1.294 la 1.296 de euro pe metru pătrat util.
Biblioteca Universității Politehnica Timișoara împlinește 10 ani de la inaugurarea noului sediu, care o face…
La data de 12 noiembrie 2024, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara au reținut un…
Cu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL Timiş…
Primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, exclus din PNL, va susţine PSD la alegerile parlamentare,…
ADID Timiș, în parteneriat cu Organizația care Implementează Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP) ECO POSITIVE…
În comuna Moşniţa Nouă se implementează patru proiecte de eficientizare energetică a unor instituţii de…