Social

Primul tren special spre Austria pleacă duminică seara, la ora 21.13, din Timişoara

Compania CFR Călători a anunţat modul în care se vor desfăşura transporturile speciale cu asistenţi sociali spre şi dinspre Austria. Pentru început, vor fi patru asemenea curse, două dinspre Viena spre Timişoara, respectiv două în sens opus. Primul transport pleacă din Capitala Banatului duminică seara, de la ora 21.13.

Primele trenuri special comandate pentru asigurarea transportului lucrătorilor sezonieri la Viena, sunt solicitate să circule începând cu finalul acestei săptămâni, ca urmare a cererii operatorului feroviar de călători din Austria (OBB) și a discuțiilor purtate între autoritățile din Austria și România. CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acțiunii. Din punct de vedere tehnic, compania este pregătită, însă efectuarea transportului se va realiza cu condiția ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor, a anunţat CFR Călători.

Sunt pregătite, în prima parte a acestui program un număr de două perechi de trenuri cu plecare din Viena la Timișoara, în datele de 9 și 12 mai (plecare din Viena ora 23:05), respectiv cu plecare de la Timișoara la Viena în datele de 10 și 13 mai 2020 (plecare din Timișoara ora 21:13).

Toate trenurile vor fi formate numai din vagoane cușetă, fiecare garnitură având în compunere câte 5 vagoane cușetă românești și 5 vagoane cușetă austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350. Circulația trenurilor speciale se va derula în conformitate cu condițiile aprobate de Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne, din România.

Pentru desfășurarea programului în bune condiții, au fost angrenate CFR SA, autoritățile locale, structurile teritoriale ale Poliției de Transport Feroviar, ale Direcției de Sănătate Publică (DSP), ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) și Autoritarea Rutieră Română.

OBB și autoritățile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate. De asemenea, sunt responsabili de selecția și deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agențiile de recrutare din Austria.

Transportul pasagerilor se va realiza în conformitate cu prevederile în vigoare referitoare la regulile de distanțare socială, respectiv a regulilor de igienă și comportament emise de autorități pentru protecția persoanelor și prevenirea infecției cu Covid-19. La plecarea din Timișoara, au acces în aceste trenuri special comandate de OBB doar persoanele declarate admise de DSP. Toți călătorii au obligativitatea să poarte mască de protecție la urcarea/coborârea din trenuri și pe durata călătoriei, și se recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință. Pentru operațiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor fi asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a incintei stației de cale ferată.

Orele de plecare/sosire a trenurilor în Viena și Timișoara pot suferi mici modificări în funcție de procedurile autorităților implicate.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

9 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

13 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

13 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

14 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

14 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

15 ore ago