Ziaristu' de terasă

Au uitat de Elena Popa? ALDE în opoziţie la nivel central, dar în structura guvernului în Timiş

Călin Popescu Tăriceanu este pe cale să fie salvat din nou! Rămas doar cu o mână de oameni în ALDE, după ce foarte mulţi din partid au fugit pe unde au văzut cu ochii, Tăriceanu este invitat să urce din nou în căruţa PSD. Ca un bătrân maidanez care şi-a găsit, după câteva luni de hoinăreală, o nouă măcelărie. Mă rog, e tot aia veche, dar fără acelaşi “măcelar”. Şi asta după ce în spaţiul public se discută tot mai mult de parafrarea unei alianţe electorale încheiate între PSD, Pro România şi ALDE. Un fel de refacere a toxicei USL.

De altfel, Marcel Ciolacu a recunoscut public aceste discuţii, precizând că Tăriceanu este cel mai disponibil. ,„Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu”, a comentat preşedintele interimar al PSD. Nici nu avea cum să nu se înţeleagă bine cu Tăriceanu, al cărui partid nu mai are nicio şansă să treacă de unul singur pragul electoral, potrivit tuturor sondajelor făcute până acum. Mai ales că pretenţiile acestuia s-ar putea să nu fie foarte mari: câteva locuri în parlament pentru el, Vosganian, Norica Nicolai şi încă veo doi-trei acoliţi. De altfel, liste commune între PSD şi ALDE s-ar putea face chiar şi la alegerile locale, nu doar parlamentare.

Dincolo de mărinimia lui Ciolacu de a-l salva din nou pe Tăriceanu, această alianţă nu este deloc surprinzătoare, liderul ALDE fiind una dintre cele mai critice voci la adresa guvernului liberal. Mai mult, n-a renunţat, aşa cum a făcut actuala conducere a PSD, la discursul anti-Justiţie şi anti-european.

Ce este oarecum bizar în această poveste e altceva. Dacă la nivel naţional ALDE este într-o opoziţie totală, cel puţin în Timiş face parte din structurile guvernamentale. Şi mă refer la subprefectul Elena Popa, numită în funcţie chiar la propunerea partidului lui Tăriceanu, pe când ALDE se afla în relaţii ceva mai bune cu PNL, după ce a participat la căderea Guvernului Dăncilă. Mai mult, pentru reprezentanţii ALDE s-a înfiinţat special un nou post de subprefect, înainte existând unul singur, iar acum doi. Şi asta într-o perioadă în care PNL striga în gura mare că va reduce mult din funcţiile guvernamentale.

Cât despre prestaţia Elenei Popa în funcţia de subprefect, discreţie totală. Nu prea se ştie cu ce se ocupă. Dar salariul, nu unul mic, în mod cert îl ridică. Mulţi vor spune că nu contează doar un om. Poate. Dar e vorba şi de un principiu. Când eşti numit într-o funcţie guvernamentală de un partid, iar acel partid face o dură opoziţie guvernului din care faci parte, lucrurile parcă nu sunt tocmai în regulă.

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

55 de minute ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

O oră ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

O oră ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

3 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

3 ore ago