Primăria Timişoara

„Tata Robu” anunţă vestea: bone pentru tineri, cu un milion de lei de la bugetul local

Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a devenit melancolic şi şi-a adus aminte de momentele când era profesor universitar „full tine” şi cât de mult era el de iubit de studenţi, fiind numit „Tata Robu”. Pe aceeaşi linie de susţinere a tinerilor, el a anunţat un proiect de susţinere a familiilor, care ar urma să aibă la dispoziţie 1,2 milioane de lei pentru a plăti bone.

Thailandeze sau locale, bonele care activează pe piaţa timişoreană ar putea primi un sprijin nesperat de la autorităţile locale. În cadrul conferinţei de presă de la Primăria Timişoara, Nicolae Robu a vorbit despre „PNL face” probabil încurcând acţiunea cu cea de la partid, posibil pentru că de săptămâni de zile ambele se desfăşoară în sistem online, dar din aceiaşi locaţie, adică sediul administraţiei locale.
Ce face partidul liberalilor? Face un proiect prin care se vor alocal 1,2 milioane de lei pentru plata de bone, care să se ocupe de copii familiilor de tineri, care se află la muncă, pentru că au slujbe bine plătite.

„A venit domnul viceprimar Dan Diaconu la mine, cu un proiect prin care îi ajutăm să îngrijească copii cu bone. Este un proiect de 1,2 milioane de lei pe an, daţi familiilor tinere, bonelor contractate (…) Nu pot să uit că şi pe timpul când eram profesor aveam grijă de studenţi, ei îmi spuneau Tata Robu, nu pot să nu mă preocupe situaţia tinerilor. Eu am mulţi tineri în jurul meu. Uitaţi, City managerul oraşului, în câte oraşe mari există unul aşa tânăr. Inclusiv Dan Diaconu, care mi-a fost mereu alături, mi-a fost şi student”, a spus primarul.

El a încercat să justifice încurajarea utilizării bonelor, prezentând exemplul său personal. Tinerii vor să se realizeze profesional!

„Am trecut şi eu prin asta ca părinte. Am avut o şansă că soacra s-a ocupat de copii, ne-a ajutat cât au fost mici, şi eu şi soţia ne doream să profesăm. Dacă nu aveam posibilitate, soţia stătea cu copiii, avea sentiment de neînplinire. Dorea să fie profesoară. Ar fi stat pe rând cu cei doi copii. E greu de făcut ceva care să nu aibă nimic negativ. Sunt foarte mulţi tineri cu locuri de muncă bune, lucrează cu pasiune, ei optează, dacă au posibilităţi, să-şi lase copii cu o bonă. Are o componentă negativă situaţia, copii se ataşează şi de bonă, dar sunt foarte bucuroşi când vii, tu ca şi părinte, acasă. Nu cred că e ceva semnificativ negativ. Copiii cu grijă full time nu e o idee realistă”, a mai spus edilul-şef..

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

3 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

4 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

5 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

9 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

9 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

10 ore ago