Opinii

Liberalii sunt ca popii. Trebuie făcut ce spun ei, nu ce fac

În timp ce PNL-iştii votau voios iniţiativa civico-USR „Fără penali în funcţii publice”, la Iaşi puneau la şefia Cadastrului o fostă directoare care tocmai ce a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

În timp ce Ludovic Orban şi alţi lideri PNL se plângeau de decizia CCR, prin care cei infectaţi cu COVID-19 puteau pleca pe străzi ca să dea şi la alţii, secretarul general al PNL Olt refuza inernarea şi pleca acasă. O mai fi transmis şi pe la alţii virusul şi, după câteva zile, s-a întors în spital în stare gravă. Dar a profitat de o decizie CCR aspru criticată de liderii liberali.

Mai doriţi? În timp ce PNL critica cu zor PSD-ul pentru politica din justiţie, respectiv de apărare a borfaşilor, senatoarea de Timiş Alina Gorghiu venea cu iniţiativa „închisoarea lângă piscina de acasă”. E drept, cumva pe şest, fiindcă tocmai ce România intrase în pandemie.

Dau un exemplu şi mai de acasă? În iarnă PNL-iştii se plângeau că PSD-ul nu îi lasă să legifereze interzicerea cumului salariului cu pensia. La Timişoara, primarul Nicolae Robu la Poliţia Locală are doar şefi care fac acest cumul.

Da, nu e interzis prin lege. Nici să pui un penal în funcţii publice, nici să fii „bombardier” de covid, nici să te înconjuri de oameni care cumulează pensia cu salariul.

Dar când te baţi cu pumnii în piept că eşti altfel, că faci o revoluţie a bunului simţ, creezi alte aşteptări. Când promovezi public un lucru, ar trebui să fii primul care oferă puterea exemplului. Dacă tu, în ograda ta, faci curăţenia pe care o promiţi întregii ţări, ai şi credibilitate. Dar când una vorbeşti, alta fumezi, eşti doar un ipocrit, precum ceilalţi. Şi nici n-am amintit aici de celebra poză din biroul lui Ludovic Orban.

Să mai amintesc de faptul că PNL primeşte acum pe bandă rulantă primari PSD-işti şi nu numai? Ultimul exemplu e la Piteşti, acolo unde viceprimarul PSD-ist va fi candidatul PNL la scaunul de primar. La nivelul întregii ţări ar fi sute de edili PSD-işti care au trecut la PNL. În Timiş sunt vreo zece. Iată ce spunea Ludovic Orban în urmă cu doi ani, vizavi de acest subiect: „Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. Fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România”.

Zicea bine, nu-i aşa? Dar cum nu există lege, PNL a deschis larg porţile pentru toţi PSD-iştii. Astfel că, parafrazând o celebră epigramă a lui Păstorel Teodoreanu („Căpitane nu fi trist, Garda merge înainte prin Partidul Comunist!”), am putea spune: „Liviu Dragnea nu fi trist, PSD e la guvernare prin partidul penelist”. Şi nu e vorba aici doar de oameni, ci şi de năravuri.

 

Share
Published by
Ino Ardelean
Tags: ipocriziepnl

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

27 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

O oră ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago