Politica

Alin Popoviciu şi Călin Roman, excluşi din PNL! Votul împotriva fiului primarului din Deta a fost la limită

Biroul Permanent Judeţean al PNL a decis astăzi excluderile din partid ale lui Alin Popoviciu şi Călin Roman, proaspeţi consilieri judeţeni. Dacă în cazul lui Popoviciu a existat o largă majoritate pentru excludere, în cazul lui Roman decizia a fost luată la limită.

Aşa cum deBanat a informat de ieri, azi Biroul Permanernt Judeţean al PNL a votat propunerile pentru excluderile din partid ale lui Alin Popoviciu şi Călin Roman. Cei doi au fost învestiţi de curând consilieri judeţeni. De altfel, de aici a început şi problema lor. Noua conducere a filialei a solicitat, ca patru membri care se aflau pe lista de la Consiliul Judeţean să facă un pas în spate, pe motiv de prejudiciu de imagine. Nicu Bitea şi Cosmin Buboi s-au conformat imediat, în timp ce Alin Popoviciu şi Călin Romna au refuzat acest lucru.

Ca atare, împotriva celor doi a fost demarată procedura de excludere din partid. Între timp ei au fost însă validaţi ca şi consilieri judeţeni. Azi s-a dat şi votul privind aceste excluderi. Cu toate că şedinţele BPJ se ţin online, votul a fost dat fizic, pentru ca procedura să nu fie contestată. Astfel, s-a votat timp de mai multe ore într-o urnă amenajată la sediul partidului.

Şi votul a fost unul oarecum surprinzător.Pentru excluderea lui Alin Popoviciu, secretar general al PNL Timiş în timpul preşedinţiei lui Nicolae Robu, au fost 33 de voturi pentru excludere şi nouă împotrivă. În schimb, Călin Roman a fost exclus la mustaţă. Au fost 22 de voturi pentru excludere şi 21 împotrivă. Potrivit unor surse din partid, tatăl lui Călin Roman, primarul oraşului Deta, Petru Roman, i-a mobilizat pe mai mulţi primari pentru a vota împotriva excluderii. Şi a fost chiar aproape să împiedice acest lucru.

Amintim aici că, în urmă cu o zi, a fost exclus din partid şi Ionuţ Nasleu, directorul SC Pieţe SA. În cazul apropiatului lui Nicolae Robu nu au fost însă probleme: au fost 30 de voturi pentru excludere şi nici unul împotrivă.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago