Social

Localităţile Dumbrăvița, Șag, Șandra şi Nițchidorf intră în carantină pentru 14 zile!

Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare la 1.000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că localitățile Șandra, Nițchidorf, Dumbrăvița și Șag au cea mai mare rată de infectare.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.

Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală/ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a localităților Șandra, Nițchidorf, Dumbrăvița și Șag.

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile.

Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în cele patru localități. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU.

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

59 de minute ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

O oră ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

2 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

2 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

3 ore ago