Administratie

Decizia de carantinare a Dumbrăviței a fost atacată în instanță de primarul localității

În această dimineață, Dumbrăvița, comuna periurbană lipită de Timișoara, a intrat, pentru a treia oară, din nou în carantină, car urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost dezaprobată de locuitori, iar primarul Horia Bugarin a atacat-o în instanță, miercuri.

Conform acestuia, decizia este una total ineficientă, dar și injustă. Conform lui Bugarin, în ianuarie decizia a fost luată la o rată de infectare de 6,7 la mia de locuitori, după ce în ianuarie, Dumbrăvița a scăpat de carantină la o rată de infectare de 7,11 la mia de locuitori. Acum,decizia a fost aplicată pentru o rată de 7,68 la mia de locuitori.

Consider că măsura de carantinare doar a Dumbrăviței este total ineficientă. Rata nu scade, e o rată mare, sunt de acord, dar care nu justifică măsura de carantinare. Am încercat să facem toate măsurile de prevenție și protecție. Am stat de vorbă cu directorii supermarketurilor și i-am rugat să restrângă numărul de clienți. Poliția locală a făcut informări să se respecte măsurile de protecție și separare, unde nu au fost respectate s-au aplicat nenumărate amenzi și considerăm că am luat toate măsurile pe care le aveam la îndemână pentru a limita rata de infectare.”, a anunțat, miercuri, primarul Horia Bugarin.

Logica unei asemenea carantinări nu prea se justifică, aceasta pentru că aproape integral oamenii care locuiesc aici lucrează în altă localitate.

Practic, există o circulație a locuitorilor Dumbrăviței spre și dinspre Timișoara. Peste o mie de copii din Dumbrăvița activează la școlile din Timișoara, ceea ce din nou duce la un trafic dinspre Dumbrăvița înspre Timișoara și consider că măsura de carantinare doar a Drumbrăviței este total ineficientă. La proxima carantinare, într-un memoriu pe care l-am înaintat CJSU am explicat de ce măsura este total ineficientă, rata de infectare calculându-se pe un număr de locuitori mai mic decât cel real și am constatat, ieri, că de astăzi am fost din nou carantinați. Considerând că aceste măsuri sunt ineficiente, rata de infectare nu scade datorită măsurii de carantinare, ba mai mult, măsurile s-au luat diferențiat în funcție de UAT-urile din Timiș, astăzi am înaintat acțiune în intanță prin care am cerut anularea măsurilor de carantinare a comunei Dumbrăvița. Vom face toate eforturile pentru a limita această pandemie care ne afectează pe toți, dar considerăm că, în același timp, trebuie să fie luate măsurile cu dreaptă măsură și cred că o carantinare doar a Dumbrăviței afectează activitatea locuitorilor, cea școlară și oricât de mult ne dorim ca actul de învățământ să fie de calitate, calitatea acestuia scade din cauză că se face online. Considerăm această măsură injustă”, a mai declarat Bugărin.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

O oră ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

O oră ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

4 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

6 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

6 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

9 ore ago