Afaceri

ELBA a vândut cu 12,5 milioane de euro terenul fostei fabrici, de la Gara de Nord Timișoara

Societatea ELBA a vândut unui investitor imobiliar terenul aferent fostei fabrici unde a funcționat până în urmă cu câțiva ani, din zona Gării de Nord Timișoara. Suma obținută depășește 12 milioane de euro.

Societatea timișoreană ELBA, specializată în domeniul corpurilor de iluminat, a vândut terenul pe care a funcționat inițial fabrica, situat într-o zonă relativ centrală, lângă Gara de Nord Timișoara. Este un teren de 56.000 de metri pătrați de pe strada Gării nr. 1. Consiliul de administrație a anunțat vânzarea, iar hotărârea a fost supusă aprobării adunării generale a acționarilor. Numele investitorului imobiliar care a achiziționat acest teren nu a fost dezvăluit, acesta dorind să rămână anonim până a întocmirea documentației. Suma ar urma să fie plătită odată cu obținerea unui Plan Urbanistic Zonal și a autorizației de construire, se estimează că va fi vorba de un an și jumătate.

Consiliul de Administraţie al societăţii a făcut demersuri pentru vânzarea terenului din Strada Gării şi am primit o ofertă pe care o considerăm acceptabilă şi pe care o supunem aprobării acţionarilor. Suprafaţa terenului este de aproximativ 56.000 mp, (…) şi cuprinde inclusiv drumul de acces. Preţul este de 12,5 milioane de euro şi se va plăti după obţinerea aprobării PUZ-ului şi a autorizaţiei de construire pentru prima parte a construcţiei. Ca timp, se estimează un interval de maximum un an şi jumătate. Cumpărătorul este un investitor imobiliar şi doreşte să se menţină confidenţialitatea privind denumirea sa până la momentul întocmirii documentelor publice aferente procedurilor administrative“, se arată în documentul Consiliului de Administraţie al societăţii Elba, conform zf.ro

Terenul respectiv nu este scos la vânzare de curând, fabrica producătorului timișorean a fost mutată în Parcul Industrial din Freidorf în urmă cu mai mulți ani. Terenul e înconjurat de 4 străzi principale: bulevardul Garii, bulevadul Dragalina, Splaiul Titulescu și strada Pop de Băsești.

Locația respectivă a ridicat mai multe dispute între proprietarul terenului și municipalitatea timișoreană. Inițial, a fost vorba despre o stradă care a existat inițial de la podul Eroilor spre strada Gării, dar care a fost închisă în urmă cu mai mulți ani, devenind curte interioară la ELBA. Aici fostul primar a cerut ca respectiva stradă să fie redată circulației de către societatea comercială, condiționând acordarea PUZ de această operațiune: Primarul Robu ne asigură că vom avea stradă nouă la podul Eroilor: Dacă ELBA nu e de acord se blochează proiectul. O a doua dispută a apărut atunci când a fost redeschisă circulația tramvaielor în zona Gării de Nord, bucla de întoarcere a tramvaielor din acea zonă fiind situată, de asemenea, pe un teren aflat în dispută între societate și municipalitate. Cei de la ELBA au blocat efectiv accesul tramvaielor în acea buclă, ceea ce a declanșat un imens scandal: Societatea ELBA se apără în problema buclei pentru tramvaie: în subsol se află două niveluri subterane. Până la urmă, situația a fost cu greu deblocată, iar acum tramvaiele au din nou acces pe respectiva buclă.

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

2 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

4 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

5 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

6 ore ago