Timp liber

Ce să iei în considerare atunci când cumperi un gaming laptop

Deși PC-urile sunt preferatele gamerilor, laptopurile pentru gaming devin din ce în ce mai populare, inclusiv și printre persoanele ce caută un laptop cu performanțe ceva mai bune. Oferă posibilitatea de a avea specificații de top într-un device portabil. Este foarte important ca atunci când alegi un gaming laptop, să știi exact ceea ce cauți. Trebuie să te uiți la specificații, tastatură, display și chiar și preț, înainte de a face o alegere. Iată mai jos ce să iei în considerare atunci când îți alegi un model de gaming laptop.

Placa video

Printre cele mai importante lucruri la care trebuie să te uiți atunci când cumperi un gaming laptop este placa video. Mare parte din aplicații și jocuri utilizează placa video pentru a reda conținutul, deci aceasta este foarte importantă. Pentru cei ce caută un laptop gaming ieftin sau nu au nevoie neapărat de cel mai performant laptop, pot opta pentru un laptop cu placă video Nvidia GeForce GTX 1650 sau AMD Radeon RX 5500M. O placă video Nvidia GeForce GTX 1660 Ti îți va oferi ceva mai multă putere și merită investiția. Pentru gameri sau persoanele ce au nevoie de un laptop cu performanțe superioare, o opțiune foarte bună sunt Nvidia GeForce RTX 2060, RTX 3060, RTX 3070, AMD RX 5600M. Toate acestea sunt ceva mai scumpe, însă sunt mult mai bune decât cele prezentate anterior. Pentru cei ce vor să joace jocuri la cele mai bune setări sau folosesc aplicații pentru randare video sau 3D, cele mai bune opțiuni sunt Nvidia GeForce RTX 2070, RTX 2080, RTX 2080 Ti, RTX 3070 și RTX 3080. Acestea îți vor oferi cei mai mulți pixeli și sunt perfecte pentru VR și efecte speciale. Dacă optați pentru acestea din urmă, trebuie să luați în considerare că și prețul lor este pe măsură.

<a href=”https://www.emag.ro/laptopuri/filter/tip-laptop-f7882,gaming-v-17788/pret,intre-3000-si-4000/c” target=”_blank”>Laptop gaming ieftin emag</a> oferte

CPU (Unitatea centrală de prelucrare)

CPU-ul este ”inima” unui gaming laptop și ai nevoie să cauți un procesor performant, suficientă memorie RAM și memorie internă. Dacă bugetul tău este unul suficient de mare, este ideal să optezi pentru Intel Core i7 sau chiar Intel Core i9. Și Intel Core i5 este o alegere suficient de bună, fiind chiar ceva mai ieftină. Încearcă să optezi pentru modelele din a 10-a (numărul modelului începe cu 10) pentru că procesorul nu poate fi înlocuit de obicei, ceea ce înseamnă că este mai bine să investești într-unul mai bun.

Din punct de vedere al memoriei RAM, minimul de care ai nevoie este de 8 GB. Majoritatea vin cu un slot gol pentru a adăuga memorie RAM, ceea ce înseamnă că dacă consideri că 8 GB nu sunt suficienți, poți oricând să adaugi în plus. <a href=”https://www.emag.ro/laptopuri/filter/tip-laptop-f7882,gaming-v-17788/c” target=”_blank”>Ideal ar fi sa optezi</a> pentru un gaming laptop cu 16 GB de memorie RAM.

Memoria internă poate fi HDD sau SSD sau chiar și amândouă. Un laptop gaming ieftin va avea, de obicei, 1 TB de memorie HDD. Multe includ și un mic SSD pentru a putea fi utilizat pentru sistemul de operare. Cele mai comune combinații sunt cele cu 128 sau 256 GB SSD și 1 TB HDD. Ca și memoria RAM, și memoria internă poate fi modificată, dacă ai nevoie de mai mult spațiu.

Display

Display-ul este și el foarte important în ceea ce privește un laptop gaming. Majoritatea au o diagonală de 15 sau 17 inch, însă există și modele foarte mari, de 18 inch sau mici, de 14 inch. Din acest punct de vedere, ține de preferințele fiecăruia. Rezoluția nu ar trebui să fie mai mică de 1920 x 1080. Este cam greu să găsești modele sub această valoare, însă poți găsi modele 4K. Refresh rate-ul este, de obicei, de 60 Hz. Există și modele cu touch screen, însă nu sunt neapărat cele mai bune. Obișnuiesc să consume multă baterie și sunt prea lucioase.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

12 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

12 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

12 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

13 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

14 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

16 ore ago