Sport

Se întoarce fotbalul „mic”. După mai bine de un an se reia Liga a IV-a Timiş, într-un sezon foarte concentrat

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Timiş a decis astăzi ca sezonul 2020-2021 al Ligii a IV-a să înceapă pe data de 17 aprilie, pentru ca pe 8 mai să se decidă campioana judeţeană. Se vor juca două meciuri pe săptămână, pentru ca în final echipa de pe primul loc să aibă cel puţin şapte meciuri jucate, potrivit regulamentului FRF, pentru a putea participa la paridele de baraj. De menţionat că în această ligă nu s-a mai jucat din martie 2020.

 În această după-amiază a avut loc ședința de lucru cu reprezentanții echipelor din Liga a IV-a, în sistem videoconferință, întâlnire desfășurată în contextul semnării Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, prin care a fost aprobat noul protocol de reluare a competiţiilor din fotbalul amator. De asemenea s-a ţinut cont şi de regulamentul FRF privind desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3.

După această întâlnire, a avut loc o altă întâlnire a Comitetului de Urgență al AJF Timiș care a hotărât începerea competiției Ligii a IV-a Timiș, sezonul 2020-2021, sâmbătă, 17 aprilie 2021, într-un format concentrat, cu câte două etape pe săptămână.

“Precizăm că data limită de transmitere a echipei campioane a Ligii a IV-a către FRF este 8 mai 2021, conform Hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 8 aprilie 2021. Același Comitet de Urgență obligă echipele campioane să dispute cel puțin 7 partide pentru a putea reprezenta județul la jocurile de baraj. Pentru a veni în sprijinul echipelor, s-a hotărât ca la jocurile din acest campionat, să fie delegat un singur observator iar cheltuielile privind testarea arbitrilor și observatorilor să fie suportate de AJF/CJA Timiș”, au transmis reprezentanţii AJF Timiş

Echipele sunt rugate ca, până marți, 13 aprilie 2021, la ora 14:00, să transmită către AJF Timiș cererea de înscriere în Liga a IV-a 2020-2021.

Tot marți, 13 aprilie, de la ora 17:00, va avea loc, la sediul AJF Timiș, tragerea la sorți a programului de desfășurare a competiției, într-un format care va depinde de numărul echipelor care se înscriu. Termenul limită pentru efectuarea transferurilor se stabilește pentru vineri, 16 aprilie 2021, ora 17.00.

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 minute ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

O oră ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

15 ore ago