Opinii

Horror. Cifre care ne lasă să bănuim cum ar fi gestionat PSD-ul pandemia

Apropos de campania de vaccinare. Ea n-a început prost, ca aproape orice lucru pornit în România. Doar că legile naturii nu pot fi încălcate precum legile date de parlament. Astfel, așa cum nu ne putem împotrivi principiilor lui Newton, la fel nu putem sta de-a curmezișul la legea pieței libere. Ai clienți, n-ai doze, nu vaccinezi pe toți. Ai doze, ai clienți, e situația perfectă, vaccinezi pe rupte, dar mai apoi vine ce-a venit: ai doze, n-ai clienți. Atunci nu mai merge bine nici ce-a început foarte bine chiar și-n România. De ce nu sunt clienți interesați de acest produs, ei uite asta e treaba sociologului, a psihologului și uneori chiar a psihiatrului.

Și fără acești specialiști la îndemână, putem arunca o privire pe ultimul sondaj de opinie dat publicității de BCS. Așa aflăm ce răspund românii intervievați la următoarea întrebare: „Dacă ați avea posibilitatea, v-ați vaccina mâine cu unul din vaccinurile anti-COVID?”. Posibilitatea există, avem doze căcălău, prin urmare întrebarea vine ca o mănușă electoratului românesc. Ce răspunde el? DA, 30,1%. NU, 40,1%, M-am vaccinat deja, 15%. Restul nu știe. Habar n-am cum poate arăta un om care nu are încă un răspuns la întrebarea asta. Mai ales că ipoteza se referea la „mâine”, nu la toamnă sau de Crăciun, dar asta este, poate că mulți români nu știu ce lucruri importante fac mâine, dacă fac.

E bine? E rău? Aritmeticianul din noi observă că 45,1% s-au vaccinat sau ar face-o „mâine”. 40.1% nu s-ar vaccina, treaba lor. Se putea mai bine, dar era loc și de mai rău. Analiza acestui studiu oferită de BCS arată și cum ar vota acești respondenți într-un scrutin politic. Să ne uităm doar la procentul celor care NU vor să se vaccineze. 74,4% dintre cei care fug de vaccin ca dracu de tămâie ar vota AUR. 47,5% refuză vaccinarea cu gândul că ar alege PSD la urnă, dacă scapă de Covid-19. Procent mare, 43,8%, mai au și alți patrioți ortodocși, intelectualii naționaliști de la PMP, dar ei nu au intrat în parlament și nu zăbovim. Urmează cu 30,1% cota de respingere a imunității prin injectarea serului din vatra electorală a PNL. UDMR, 25,1%. Și ungurii din România au oameni la țară, mai puțin educați, dar uite că ăia ori n-au răspuns la telefon când au sunat cu sondajul, ori n-au înțeles și nu se opun așa vârtos vaccinării. USR, 16,7%, rata de împotrivire.

Văzând aceste cifre și auzind specialiștii PSD în epidemiologie, Rafila sau Cercel, specialiștii pe bune, nu Dan Bitmann sau fufele alea de la antene, este că rămâi în dubiu la auzul alegației pesediste că ei ar fi administrat mai bine treburile în pandemie, că nu ajungeam așa de rău cu cifrele și economia era rumenă în obraji de atâta activitate, nelovită de restricții și restricții, cum a fost pe vremea liberalilor. Ceva n-ar fi dat la socoteală nici măcar aritmeticienilor din PSD, d-lui Paul Stănescu, de pildă, când la birourilor lor de conducere vedeau aceste cifre. Cum să nu țină ei cont de dorința electoratului? Cum să-i carantineze, când ei își împart la greu spuma negaționiștilor cu AUR?

Cred că n-ar fi rezolvat-o nici cu uleiul ăla de calitate, nici cu zahărul ăla bun de pus la vișinată, cum vizionar s-a exprimat Ino Ardelean câteva rânduri mai sus. Căci unde n-ai primar sau ai, dar n-are omul interesul votului direct, acolo lucrurile nu se mai mișcă nici măcar la PSD. Praf eram. Ne mâncau cifrele, morții zăceau stive în tiruri, spitalele nu mai făceau față, dar funcționau terasele, concertele, bisericile fără restricții, ca să dea bine la popor și să nu se prăbușescă PSD-ul în sondaje. Dar poate în asta constă „patriotismul” PSD, că a știut când să se dea la o parte.

P.S. Dacă mâine lumea nu s-ar vaccina, ci ar merge voios la alegeri anticipate, cu cine credeți că ar vota, conform sondajului BCS? PNL – 22,3%; PSD- 28,9%; USR-Plus – 22,5%; AUR – 10%; UDMR – 4%; PMP – 4,2% și restul lumii. Această din urmă informație este cu dedicație pentru Sorin Grindeanu, tânăra speranță a PSD, ca să nu se mai pregătească atâta de guvernare. Sau să se pregătească, poate mai crește AUR, deși… și acolo mitul cam bate realitatea.

 

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

6 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

8 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

11 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

11 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

11 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

11 ore ago