Opinii

Partea în care PSD nu și-a luat adio de la Primăria Timișoara, deși era cazul

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, este fericit că filiala județeană a liberalilor e condusă de Alin Nica, iar Alin Nica n-are nimic împotrivă, ba și el este fericit că-I conduce pe cei de la PNL și face demersuri în acest sens pentru a fi președinte ales de organizație. Mai mult, șeful pesediștilor, dl. Simonis, zice că a fost fericit și când Nicolae Robu îi conducea pe liberali, dar nu chiar atât de fericit cum a fost chiar Alin Nica, adversarul din interiorul filialei al fiului finalmente nefericit al Bocsigului. Cel mai probabil, Alin Nica e fericit și din alte motive, cum ar fi că PSD este condus de Marcel Ciolacu și a fost în extaz de fericire că același partid a fost condus cândva de Viorica Dăncilă. Dar de unde atâta fericire în clasa asta politică?

Este foarte interesant să observi fericirile acestea. De cele mai multe ori se lucrează în logică inversă. Spui că îți convine de minune că Alin Nica va fi ales președinte la PNL Timiș, ca în situația că ți-ar fi teamă de el pe viitor, să îi slăbești poziția în partid. Nu este cazul acum, căci Alin Nica nu are contracandidat la alegerile ce stau să vină în filială. Interesul PSD-ului pentru această zonă administrativă, Consiliul Județean Timiș, este o problemă milenară, am putea spune. PSD a retrăit anul trecut umilința extremă: să nu conteze în alegerile pentru Primăria Timișoara, asta e de înțeles, dar să apară la „și alții” în scrutinul pentru președinția CJ Timiș este o situație nemaiîntâlnită.

Din acest motiv, Alfred Simonis lasă senzația că se bucura de alegerea lui Alin Nica la liberali la fel cum ne-am bucura noi ceilalți dacă Viorica Dăncilă ar mai candida din partea PSD pentru Cotroceni. Sugerând că Alin Nica este un om politic slab și nu ne referim la fizic, sigur că PSD speră să revină la conducerea administrației județene, bazându-se pe mașina de vot a primarilor din multele comune câștigate, iar treaba asta îi va ocupa tot timpul până la viitoarele alegeri locale. De ce credeți că PSD nu se bucură că președintele USR Timiș, Cristian Moș, va ceda locul lui Dominic Fritz în fruntea organizației județene a „neomarxiștilor”? Că și USR urmează să treacă prin aceleași evenimente electorale precum cei de la PNL, dar bucuria pesedistă pălește dintr-o dată când e vorba de Primăria Timișoara și o competiție cu useristul Fritz.

Într-un interviu oferit de Dominic Fritz presei centrale (g4media), viitorul președinte al USR Timiș comentează zvonul care ar fi zis că Alin Nica se pregătește să candideze și el în 2024 la Primăria Timișoara. O temă falsă. Nu cred că Alin Nica este atât de inconștient să riște să piardă tot: consiliul județean și primăria, într-o confruntare mai mult ca sigur complicată cu Dominic Fritz și neîmpăcatul Nicolae Robu. Pentru ca în final să piardă și conducerea filialei. De abia atunci am ajunge să-I dăm dreptate lui Alfred Simonis, că liberalii sunt conduși de oameni neinspirați, chiar slabi, la organizația Timiș.

Partea cea mai tristă din acest balet al bucuriilor cu capra vecinului care e mai proastă ca a noastră este că partidele astea nu conduc undeva în deșert și doar fac calcule peste noi. Unele chiar au administrații pe mână și pe jumătate e de neînțeles de ce ne-am bucura că Alin Nica ar conduce prost PNL Timiș, căci pe logica asta e foarte probabil să conducă prost și județul Timiș. Dar ce vorbim noi de satisfacția lui Alfred Simonis că Alin Nica ar conduce prost Timișul, căci Viorica Dăncilă a condus o țară și era să ne ducem în barbă, așteptând să se prăpădească și partidul deodată cu cariera dumneaei politică. Cu Marcel Ciolacu e altceva. Pentru succesul lui încă ne putem bucura în liniște.

P.S. Într-o scrisoare a preaînțeleptului Nicolae Robu către liberali ni se dezvăluie talmeș-balmeșul din capul fostului primar. Câte doage îți pot lipsi la bătrânețe să spui că USR este cel puțin la fel de nociv pentru România precum PSD-ul? Și nu mă refer la faptul că unii, pesediștii, își zic „socialiști” în loc de „populiști”, iar ceilalți, useriștii, sunt porecliți „neomarxiști”, doar pentru că par „progresiști”. Nu, nu în aspecte doctrinare ne înnămolim, ci la solicitarea d-lui Robu către liberali de a abandona parteneriatul cu USR de urgență ca și „condiție obligatorie”. Nu zice nimic dom’ profesor de cum rămâne cu guvernarea și dacă liberalii ar trebui să continue cu „răul mai mic”, prietenii de la PSD, sau să plece în opoziție. Tot cu USR-ul.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

7 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

7 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

8 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

8 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

10 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

12 ore ago