Prefectura Timiş

Prefectura Timiș va verifica domiciliul primarului Timișoarei

La sesizarea unui cetățean, depusă la sediul Prefecturii Timiș, instituția va verifica acuzația cum că Dominic Fritz nu ar avea domiciliul în Timișoara și, ca atare, mandatul său de primar al Timișoarei ar fi nul. Conducerea instituției a încadrat solicitarea în ”multitudinea de sesizări depuse”, dar a anunțat că  Serviciul Juridic va verifica sesizarea.

Una dintre ideile permanent promovate de fostul primar, Nicolae Robu, în campania sa… postelectorală, la adresa celui care l-a dat jos de pe post, Dominic Fritz, este că cel din urmă nu ar avea domiciliul în Timișoara și că, în concluzie, mandatul său ar fi ilegal.

Până acum au fost doar discuții și acuzații pe această temă, dar iată că acum un cetățean chiar a depus o sesizare la Prefectură pe această temă. Instituția recunoaște că există o asemenea sesizare și că va verifica solicitarea, prin Serviciul Juridic.

Printre multitudinea de sesizări depuse la instituție, există depusă și o astfel de sesizare din partea unui cetățean. Urmează sa fie analizată de serviciul competent din cadrul instituției, ca orice sesizare, în cazul de față de serviciul juridic din cadrul instituției”, anunță oficial instituția pe tema acestei plângeri.

Vă reamintim că la alegerile care au desemnat primarul Timișoarei candidatura lui Dominic Fritz a mai fost o dată contestată, dar solicitarea a fost respinsă, iar mandatul său a fost validat. Atunci, avocatul său a fost chiar actualul prefect de Timiș, Zoltan Nemeth.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago