Sănătate

CJAS Timiş rămâne fără director cu concurs. Singurul candidat la şefia instituţiei nu a obţinut baremul

Victor Dumitraşcu rămâne director interimar al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, după ce la concursul organizat la Bucureşti, singurul candidat la şefia acestei instituţii nu a obţinut baremul de 70 de puncte. Lucru interesant, acest candidat nu este din Timişoara, ci din Sălaj, fiind şi membru USR PLUS.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat un nou concurs pentru ocuparea funcţiilor de directori ai caselor judeţene. Este al treilea concurs organizat în ultimele luni, iar de această dată doar doi dintre cei 18 candidaţi înscrişi au promovat concursul. Potrivit portalului Economedia, cele două case județene care vor avea un nou director general prin concurs sunt Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bacău și Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ).

De această dată a participat un candidat şi pentru şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, după ce la primele două concursuri nu a participat nimeni. Acesta a obţinut 68,35 de puncte, fiind foarte aproape de a obţine baremul de 70 de puncte. Ceea ce este însă interesant e că acest candidat nu este din Timişoara, ci din Sălaj, potrivit unor surse. De asemenea, ar fi membru USR PLUS, partid care l-a propus şi pe actualul şef al CNAS, Adrian Gheorghe. Dar se pare că acest lucru nu l-a ajutat foarte mult, o dovadă că acest concurs a fost “pe bune”.

La primul concurs organizat de CNAS în luna mai, doar 5 dintre cei 33 de candidați înscriși și prezenți au fost declarați admiși. La cel de-al doilea concurs, organizat în luna iunie, au promovat doar 13 din cei 47 candidați. În perioad imediat următoare va fi organizat un nou concurs pentru funcţiile de şefi ai acestor case de sănătate.

Șefii Caselor de Sănătate gestionează în acest an un uget imens, de aproximativ 45 de miliarde de lei, bani pe care îi împart spitalelor, medicilor și firmelor care activează în domeniul medical.

CJAS Timiş este condusă de patru ani, mai exact din 22 mai 2017, de Victor Dumitraşcu. Acesta a mai deţinut funcţia respectivă de două ori: în perioada 6 aprilie 2009 – 14 decemrie 2009 şi 20 august 2012 – 29 septembrie 2015.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

2 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

3 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

4 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

6 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

11 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

11 ore ago