Social

S-au urcat la volan drogați ori băuți. Ce au mai scos la iveală controalele Poliției Rutiere în Timiș

Polițiștii timișeni au depistat trei bărbați de 25, 46 și 53 de ani, în timp ce conduceau sub influența substanțelor psihoactive și a alcoolului. Toți s-au ales cu dosare penale.

Duminică, în jurul orei 20:29, polițiștii Biroului Rutier Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe raza localității Surducul Mic, un autoturism, condus de un bărbat, de 25 de ani. În urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat faptul că bărbatul se afla sub influența substanțelor psihoactive. El a fost dus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru „conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive”.

Tot duminică, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Sânnicolau Mare au oprit pentru control pe raza localității Saravale un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, ce se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus de agenți la spital pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că numărul de înmatriculare este fals iar bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, duminică, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control pe DN 59, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, ce se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Agenții l-au condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

37 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

57 de minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

O oră ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

16 ore ago