Primăria Timişoara

Primăria Timișoara lansează chestionare deschise pentru elaborarea Strategiei Smart City și Transformare Digitală Timișoara 2021-2027

Primăria Timișoara a inițiat, în luna august 2021, un proces de realizare a Strategiei Smart City și Transformare Digitală Timișoara 2021-2027. În vederea elaborării acestei strategii, instituția a lansat un chestionar adresat tuturor celor interesați de transformarea orașului într-unul inteligent, aceștia fiind invitați să îl completeze.

Scopul acestei inițiative este de a stimula, explora și valorifica resursele de cunoaștere ale orașului, printr-un proces organic, transparent, intens consultativ, clar structurat, predictibil și măsurabil. Acesta va fi ancorat în realitatea orașului Timișoara și va servi ulterior la implementarea portofoliului de proiecte, comunicarea cu mediul socio-economic, integrarea cu alte strategii sau promovarea internațională.

Orașele smart (inteligente) utilizează tehnologii de avangardă pentru a oferi servicii cetățenilor, precum și pentru a rezolva probleme ale comunității. Obiectivul acestei prime etape de consultare online este de a colecta opiniile profesioniștilor din diverse medii – antreprenorial (start-up-uri, IMM-uri și corporații), academic, financiar, cercetare, administrație publică, organizații de suport pentru afaceri (incubatoare, acceleratoare, parcuri tehnologice sau clustere), societate civilă, liber profesioniști – asupra ipotezelor de construire a viziunii și obiectivelor Strategiei Smart City și Transformare Digitală 2021-2027, conturate pe parcursul primului atelier al Grupului de coordonare.
Grupul de coordonare al Strategiei Smart City și Transformare Digitală Timișoara 2021-2027 este format din specialiști care dețin cunoaștere și expertiză relevante în domenii direct conectate cu tema orașelor inteligente, cum ar fi implicarea cetățenilor în procese participative, dezvoltare urbană, politici publice, date deschise, tehnologia informației și a comunicațiilor, antreprenoriat, ecosisteme de inovare sau mediu.

Contribuția celor care vor participa la acest sondaj va fi integrată, împreună cu informațiile colectate pe parcursul tuturor consultărilor, în conținutul viitorului document.

După acest chestionar va urma consultare pentru cetățeni, în două etape, concentrată pe nevoile grupurilor țintă și percepția asupra intervențiilor propuse prin strategie. A doua etapă a consultării online cu profesioniștii interesați, pe tema acțiunilor și a ideilor de proiecte. Totodată, sunt programate un eveniment de brainstorming împreună cu profesioniștii interesați, un eveniment internațional de promovare a strategiei și dezvoltare de parteneriate în jurul ideilor de proiecte și o dezbatere publică și lansare a strategiei.

Chestionarul este format din 2 secțiuni: “Secțiunea 1 – Despre persoana care completează chestionarul” și “Secțiunea 2 – Șansa ta de a modela viziunea și obiectivele Strategiei Smart City și Transformare Digitală Timișoara 2021-2027”.Chestionarul este deschis în perioada 6-20 septembrie a.c. aici și necesită un timp estimat de 20 de minute de completare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

14 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

14 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

16 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

17 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

18 ore ago