Politica

Seara ”discuțiilor lungi” s-a terminat la PNL Timișoara în ”sânge”. 21 de membri și liderul Raul Ambruș propuși pentru dat afară

Așa cum era de așteptat, chematul la discuții a membrilor PNL ”rebeli” nu s-a terminat cu discuții colegiale și strângeri de mână. Conducerea județeană i-a așteptat la audiat, la discuții a fost un singur membru, și, ulterior, i-a propus pentru excludere, împreună cu liderul Raul Ambruș.

Invitația pe SMS s-a lăsat cu absența celor chemați să dea de seamă pentru circul de la primele alegeri pentru PNL Timișoara. Chemați la discuții, membrii vizați de rebeliune nu au dat curs invitației. Biroul Politic al PNL Timișoara a decis, în aceste condiții, că cei vizați, în frunte cu liderul Raul Ambruș, sunt buni de excludere. Despre acesta s-a spus că nu a votat în Consiliul Local Timișoara așa cum a vrut partidul, fiind astfel găsită și justificarea excluderii sale.

”BPL PNL Timișoara a decis, prin vot secret, la ședința din această seară, înaintarea către BPJ PNL Timiș a propunerii de excludere din partid a consilierului local Raul Ambruș. Această excludere este cauzată de atitudinea acestuia din ultimele luni de zile, dar foarte mult a contat poziția acestuia din CL Timișoara, când împotriva hotărârii partidului, a votat contra intereselor politice a acestuia, având o poziție ostilă în permanență față de proprii colegi și refuzând dialogul politic cu conducerile PNL Timișoara și PNL Timiș. Prin urmare, ne vom delimita de orice vot și atitudine a acestuia în cadrul CL Timișoara. În cadrul aceleiași ședințe BPL, s-a decis excluderea unui număr de 21 de membri. În urma evenimentelor care au avut loc la alegerile interne din cadrul partidului s-a impus luarea acestor decizii împotriva acelor membri care prin modul lor de manifestare într-o formă continuată au prejudiciat imaginea PNL și au adus atingere valorilor liberale”, a anunțat, luni seara, partidul.

Liderul PNL Timișoara, ales la varianta 2.0 a alegerilor pentru conducerea filialei Timișoara, Cosmin Tabără, spune că, deși s-a încercat un dialog cu aceștia, cei 21 de membri s-au manifestat în continuare violent.

“Prin aceste măsuri nu a fost sancționată opinia politică, ci modul violent prin care aceste persoane s-au manifestat de-a lungul a mai bine de 3 luni. Anterior acestor alegeri interne, am încercat în dese momente să avem un dialog, să găsim o cale de mijloc în vederea închegării unei echipe care să dezvolte și să promoveze ideile liberale în Timișoara, dar am fost refuzați și excluși din orice dialog”, a precizat președintele PNL Timișoara, Cosmin Tabără.

Pe lista celor propuși pentru excludere a fost inclus chiar și Cătălin Iapă, fostul secretar de stat și aghiotant al lui Nicolae Robu, pe vremea când acesta era primar al Timișoarei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago