Cultura

Teatrul German de Stat Timișoara va fi prezent cu trei spectacole în cadrul Festivalului Național de Teatru

Festivalului Național de Teatru, a 31-a ediție,  se va desfășura, exclusiv online, în perioada 6-14 noiembrie 2021. Teatrul German de Stat Timișoara va fi prezent cu trei spectacole din repertoriul stagiunii trecute, câte unul pentru fiecare din cele trei categorii propuse de juriu în cadrul festivalului.

Cele trei spectacole propuse sunt următoarele:

La categoria Creația spectacolul „Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire” de Rainer Werner Fassbinder, în regia Eugen Jebeleanu, un spectacol complex, multistratificat, care analizează dintr-o perspectivă intimă relațiile noastre cu ceilalți în circumstanțele politice, sociale și interpersonale actuale.

La categoria Recreația spectacolul „Après Ski – Liniște aici sus!” de Klaus Eckel, conceptul Niko Becker, un performance de tip one man-show care abordează problematica individului în context unei lumi care forțează individul la înstrăinare de propria viață, dar și despre redescoperirea de sine atunci când destinul ne oferă suficient timp de contemplare.

La categoria Re-creația, Teatrul German va fi prezent cu spectacolul V.I.P. – Very Isolated Person”, adaptare liberă după „Pescărușul” de A.P. Cehov, conceptul și regia Paula Lynn Breuer și Olga Török, un spectacol de tip performance care analizează meseria și destinul actorului în perioada teatrului online și a unui an și jumătate (cel puțin) teatru cu sală goală, închis publicului.  

„Suntem bucuroși că instituția noastră poate participa cu trei producții la FNT. După câte știm nu există nici un alt teatru din țară care să fi fost onorat cu o invitație asemănătoare la ediția festivalului din acest an. După o perioadă foarte dificilă prin care a trecut TGST este confirmarea faptului că nu ne-am pierdut reperele pentru montări de înaltă ținută artistică.” – Rudolf Herbert, Director artistic al Teatrului German de Stat Timișoara.

Share
Published by
Daniel Timariu

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

O oră ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago