Economic

ANAF scoate la licitație, pentru a treia oară, casa lui Ovidiu Tender din Dumbrăvița

Casa unde domicilia Ovidiu Tender, din Dumbrăvița, a fost scoasă la licitație, din nou, de către cei de la ANAF, în vederea recuperării unui prejudiciu de 65 de milioane de euro în cadrul dosarului Rafo-Carom. Situată în centrul localității periurbane a Timișoarei, proprietatea are 3.000 de metri pătrați, având o vinotecă, o terasă, sală de fitness, saună și piscină, fiind trecută în proprietatea societății Tender SA.

Aceasta este cea de a treia licitație, iar prețul de pornire este de peste patru milioane de lei, fără TVA, la jumătate față de prețul inițial, care era de 8,1 milioane de lei. Potrivit legislației, dacă la licitație nu se prezintă ofertanți, prețul scade cu un sfert.

Dacă nici la treia licitație nu vine nimeni, procesul de vânzare se reia. Licitația va avea loc în data de 2 decembrie, la Timișoara.

Până în acest moment, ANAF a reușit să recupereze doar 3.663.622 de lei din prejudiciul uriaș de peste 320 de milioane de lei existent în dosarul Rafo-Carom, deși au trecut mai bine de 6 ani de la pronunțarea sentinței de condamnare, potrivit unui răspuns oficial al ANAF la solicitarea Centrului de Investigații Media (CIM). În iunie 2015, omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare, iar fostul finanțator al Poli Timișoara, Marian Iancu, la 14 ani de detenție efectivă. În noiembrie 2019, după 4 ani de închisoare, Tender a ieșit din penitenciar.

Potrivit sentinței definitive, Fiscul trebuie să recupereze de la Marian Iancu aproape 28 de milioane de euro pentru prejudicierea Rafo Onești, iar de la Ovidiu Tender și Marian Iancu, peste 37 de miloane de euro pentru prejudicierea Carom Onești. În total: 65 de milioane de euro, spun cei de la g4media.ro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

4 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

11 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

13 ore ago