Sport

Leii mici merg mai departe în Campionatul U18. Evoluții bune la Arad

Echipa de baschet juniori U18 a clubului SCM Timișoara a încheiat prima fază a campionatului cu cele trei meciuri ale turneului de la Arad. În acest al doilea turneu al grupei F, alb-violeții au învins Valbon Arad, cu 81-51, și CSM Reșița, 54-26, și au cedat cu LPS Bihorul Oradea, 71-43.

În clasament, Bihorul a ocupat primul loc, cu maximum de puncte, 12, urmat de SCM Timișoara, 10 puncte (patru victorii și două înfrângeri), Arad 8 puncte și Reșița, 6.

„Cu Valbon și cu Reșița, am putut folosi toți jucătorii, iar cu Oradea am făcut un meci foarte bun în primul turneu, chiar dacă am pierdut, și unul foarte slab acum, la Arad, poate cel mai slab din ultimii doi ani. Reșița este la primul sezon în Campionatul Național și mă bucur mult că a reapărut acest centru de baschet din Banat. În schimb, jucătorii de la Bihorul sunt foarte experimentați, cu meciuri și la nivel de seniori, în Liga I la CSM 2 Oradea, și în competițiile internaționale de juniori. În primul joc, am făcut față foarte bine, am avut reacție, dar acum bihorenii parcă au venit puși în gardă și ne-au depășit fără probleme. Chiar dacă jucăm în campionatul U18, lotul nostru cuprinde mulți jucători în vârstă de 16 și chiar de 15 ani, dar le-am spus că asta nu trebuie să conteze. Când intră în joc, nu le cere nimeni ID-ul, ca să le vadă vârstă, tot ce-i important în teren este să joace un baschet bun”, a spus Radenko Toroman, antrenor SCM Timișoara U18.

În faza a doua a campionatului, „leișorii” au fost repartizați în grupa 2, alături de ACS U-BT Cluj-Napoca (câștigătoarea grupei D), CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, CSȘ Alexandria.

Turneele din faza a doua vor avea loc în 27-28 noiembrie și 18-19 decembrie, în locatăți stabilite ce vor fi stabilite de Federația Română de Baschet în perioada următoare.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

4 ore ago