Opinii

Au prostit poporul cu televizoru’?

„Regele revelioanelor” s-a săturat de monopolul asupra „monarhiei”. Nu l-am văzut pe Dan Negru din Bobda (Timiș) de pe vremea când lucra la Radio Timișoara. Atunci era un om normal, un ziarist normal și nu mă refer acum la defecte adânci, ci la felul de a fi. A devenit vreme de doua decenii lider de audiență al programelor de revelion, dar rar am avut ocazia să-i văd produsul, și asta doar atunci când petreceam lângă vreun consumator de Antena TV și n-aveam încotro.

Până atunci nu fugeam de Dan Negru, de produsul lui TV, ci doar de televiziunea care, în opinia mea, a ținut morțiș să tempereze dezvoltarea sănătoasă a mentalității românului. După ce am prins câteva crâmpeie din emisiunea de revelion a lui Dan Negru am decis să mă feresc și de așa ceva. Prin urmare, nu mai știu în ce direcție a luat-o ca producător de astfel de evenimente, mai e cu femei despuiate, mai cheamă circari, el mai urlă, Țociu mai vine și el?

Dan Negru produce distracție pentru acel segment psihosocial identificat în marea masă ca find consumatorul perfect, dependent pe termen lung de un astfel de produs. Bun, slab? Calitate, toxic? Comercial, de nișă? Și Taraf poate că are audiență mai bună ca Radio Cultural. Realizatorul produce bani și o face cu apăsată pricepere, la fel cum și marile rețele fast-food vând colesterol la pachet cu cartofii pai îmbibați cu ulei, iar mulți mor după așa ceva.

Dan Negru a fost citat zilele trecute în mass-media cu îndemnul ca românii să petreacă Anul Nou departe de televizor, departe de telefon, de online. „Sunt atât de puţine Revelioanele pe care le trăim împreună cu familia şi cu prietenii încât nu merită să vă pierdeţi nopţile pe ecrane, fie pe televizor, fie pe online. Faceţi Revelionul cu prietenii, cu oamenii adevăraţi, nu cu ecrane, a declarat Dan Negru.

Cu câți? Preferabil nu exagerând în aceste condiții de pandemie. Ideea e să fie prieteni buni, nu mulți. Firește, Dan Negru poate face și marketing cu astfel de declarații, însă dincolo de aceste calcule aș vrea să-i dau dreptate, după mulți ani, timișoreanului Dan Negru. Dacă nu puteți, totuși, să vă dezlipiți de ecran și telecomandă, ascultați de „rege” și puneți de-un Discovery. Să fim sănătoși! An mai bun să avem!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

17 minute ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

33 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

20 de ore ago