Sport

Succes de centenar! 2-0 în deplasare în ziua în care Poli face 100 de ani

Alb-violeții au onorat cum se cuvine sărbătoarea celor 100 de ani de fotbal polist timişorean. Politehnica a câştigat cu 2-0 (0-0) ultima partidă oficială a anului, disputată la Giurgiu cu AFC Astra, în etapa a XVI-a a Ligii 2. Golurile au fost marcate de Ioan Mera şi Erik Gerbi.

În zi de mare sărbătoare, jocul de la Giurgiu a debutat cu o ocazie uriaşă pentru Poli. Putea fi 1-0 pentru echipa viola încă din primul minut, când Gerbi i-a pasat lui Zaluschi, acesta din urmă a pătruns în careu, dar încercarea sa de scăriţă a trecut pe lângă stâlpul porţii din dreapta lui Moroz. Gazdele au replicat printr-o acţiune tăioasă a lui Dragoş Gheorghe, care a pătruns pe interior din banda dreaptă, dar nici încercarea sa de şut plasat nu a găsit vinclul din stânga lui Păduraru.

Prima repriză a continuat într-un ritm alert şi a arătat un joc de construcţie mult îmbunătăţit al echipei bănățene. Zaluschi a mai încercat fără succes poarta de la distanţă (min. 9), în timp ce opt minute mai târziu Astra a ameninţat prin T. Giuroiu şi acelaşi Gheorghe, dar „Pădure” a fost din nou la post. O altă ocazie uriaşă pentru echipa timișoreană a fost cea din minutul 41, când Gerbi a recuperat din picioarele lui T. Giuroiu, a pătruns uşor lateral faţă de buturile Astrei, dar a trimis peste poartă în poziţie de singur cu portarul. Iar peste două minute Brăila putea vedea mai mult decât „galben” la o intrare întârziată direct pe piciorul lui D. Radu.

Repriza secundă a debutat chiar cu un şut bun al lui Brăila, respins de Păduraru peste transversală. Minutul 52 a adus însă bucurie în tabăra alb-violetă, echipată azi şi cu negru. Zaluschi a bătut excelent un corner, Bocşan a sărit şi mingea a rămas în careu, de unde Mera a şutat puternic, marcând cu toată opoziţia unui astral poziţionat în faţa porţii. Putea fi 2-0 în minutul 58, dar reluarea lui Gerbi din unghi nu a fost suficient de puternică pe lângă portar, astfel că un apărător a îndepărtat pericolul. Minutul 61 a adus un penalty pentru gazde, Bocşan l-a agăţat pe Cl. Dragu, după o minge infiltrată şi cu şansă în careu. Căpitanul Şerban a executat în stânga lui Păduraru, dar goalkeeperul a respins cu ajutorul barei! Apoi „libera” lui Gheorghe (64) a trecut alături şi echipa oaspete a scăpat de o nouă fază periculoasă.

Jocul a rămas în continuare alert, peste nivelul Ligii 2, cu ocazii la ambele porţi. Iar în minutul 73, la o fază la indigo cu cea de mai devreme, Gerbi a găsit de această dată culoarul, marcând cu un şut pe jos la colţul lung din assist-ul lui Ignea! 2-0 pentru Politehnica! Minutul 89 a adus o nouă oportunitate din fază fixă de această dată, dar Ignea a trimis peste poartă din lovitura liberă obţinută de nou intratul Haţegan. Pe final antrenorul Nicolae Croitoru a introdus doi tineri din propria pepinieră, ambii născuţi în anul 2004: Daniel Olariu şi Ervin Bakoş. Cel din urmă debutând cu această ocazie la seniori! În prelungiri Lazăr (90+4) a fost şi el aproape de 3-0, dar Moroz s-a opus. Iar ultima acţiune a fost a lui Dragu, pentru gazde, încheiată cu şut pe lângă poartă.

Final frumos de an pentru Politehnica Timişoara, de Centenar echipa viola a legat totodată al treilea succes consecutiv în campionat şi iernează pe poziţia a 14-a, cu 20 de puncte. Alb-violeţii reiau campionatul Ligii 2, anul viitor, la finele lui februarie, cu un meci acasă în compania Petrolului.

AFC Astra: Moroz – G. Buliga, Stoian, T. Giuroiu, Y. Abdulfatai (81, Zaharia) – G. Şerban (76, Adeshina), Banu – Danciu (59, Dumiraşcu), Brăila (59, I. Ilie), Dr. Gheorghe (cpt.) – Cl. Dragu. Pe bancă: M. Cotolan – D. Vasilescu, Al. Giuroiu, E. Umit. Antrenor: Florin Stîngă.

Politehnica: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – D. Radu (64, D. Andrei), Ignea, Lazăr, Oanea (86, Haţegan) – Zaluschi (90+2, D. Olariu), Gerbi (90+2, Bakoş). Pe bancă: Murariu – Prodan, Huminic. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

46 de minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

O oră ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

2 ore ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

2 ore ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

2 ore ago