Politica

Fisuri pe motiv de PLUS în USR Timiş, atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean

Frământări în USR Timiş, după ce un consilier local şi unul judeţean dau semne de dizidenţă. Este vorba de Andrei Meşter şi Raul Olajos, ambii provenind din PLUS. Primul a votat, marţi, contra unui proiect al USR în Consiliul Local, iar al doilea este considerat prea apropiat de Alin Nica, pe care l-a însoţit şi la Dubai.  

Marţi, monolitul USR din Consiliul Local Timişoara a înregistrat o importantă fisură la votarea proiectului de hotărâre privind înființarea Administrației pentru Educație și Sănătate (AES), prin reorganizarea serviciilor publice de educație și sănătate oferite de municipalitate. Mai exact, consilierul local Andrei Meşter a votat împotriva proiectului propus de Executivul primăriei şi susţinut de USR. Iar votul n-a fost o greşeală, aşa cum se mai întâmplă uneori, ci cu premeditare. Din cauza acestui vot contra, proiectul a fost retras, dar a trecut a doua zi, într-o şedinţă convocată “de îndată”. Provenit din PLUS, Andrei Meşter a fost chiar lider al Grupului USR din Consiliul Local, poziţie cedată ulterior Paulei Romocean. De asemenea, în toamna anului 2020 el a vizat funcţia de viceprimar, pierdută în faţa lui Ruben Laţcău.

O problemă similară se întâmplă şi în Consiliul Judeţean, acolo unde Raul Olajos este considerat de către unii colegi a fi prea apropiat de preşedintele Alin Nica. Mai mult, Olajos a făcut parte din delegaţia condusă de Nica la Dubai, ori liderul PNL Timiş a devenit principalul adversar al USR la nivel local. Olajos a fost preşedinte al PLUS Timiş, iar în vara anului trecut a vrut să-l contracandideze pe Dominic Fritz la preşedinţia USR PLUS Timiş. S-a retras însă cu câteva zile înainte de alegeri

Există voci în USR care spun că poziţiile celor doi nu sunt deloc întâmplătoare, ele făcând parte dintr-un scenariu care a începe să se deruleze la nivel naţional. Potrivit acestuia, membrii proveniţi din PLUS, sau unii dintre ei, îşi pregătesc bagajele pentru a părăsi USR în favoarea PNL.

Andrei Mester

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

7 minute ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

2 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

3 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

4 ore ago