Prefectura Timiş

Prefectul de Timiș cere Primăriei Timișoara să își revizuiască atitudinea față de achiziția de certificate verzi pentru Colterm

Mihai Ritivoiu a cerut celor de la Primăria Timișoara să aibă o altă atitudine față de achiziția sau nu de certificate verzi pentru Colterm. El consideră că afirmația conform căreia societatea de termoficare trebuie să se ocupe de problemă și nu primăria nu ”ține”, atât timp cât primăria este unic acționar și numește chiar și conducerea societății.

Subiectul certificatelor verzi aferente activității depuse de societatea Colterm în cursul anului trecut, pentru care Primăria Timișoara nu va face o achiziție în numele societății de termoficare, continuă să agite spiritele. După ce marți șeful CJ Timiș, Alin Nica, acuza faptul că Primăria Timișoara și primarul Dominic Fritz vor să se spele pe mâini de subiectul achiziției de certificate verzi https://debanat.ro/2022/03/alin-nica-il-acuza-pe-dominic-fritz-de-desconsiderarea-legii-si-cere-chiar-verificari-din-partea-dna_362100.html , miercuri și prefectul de Timiș a abordat aceiași problemă.

Mihai Ritivoiu a cerut primăriei să își revizuiască atitudinea pe tema acestui subiect sensibil.

Față de declarația domnului primar că primăria nu este obligată să plătească certificatele verzi și că Coltermul este una, o societate comercială, și că primăria este altă, eu nu vreau să o interpretez că fiind un îndemn la nesupunere fiscală, dar atâta timp cât Coltermul este o instituție deținută integral de Primăria Timișoara, cât timp Primăria Timișoara își impune conducerea și conduce la discreție acesta instituție, iar Coltermul furnizează căldură timișorenilor, eu nu cred că este o abordare de urmat și nu consider un punct de vedere pe care un ales local al unui oraș de talia Timișoarei să îl aibă. Taxele și amenzile trebuie plătite, trebuie să răspundă fiecare de faptele sale. Cu asemenea, declarații se creează o nouă psihoza a ceea ce se va întâmplă cu acest Colterm și așa greu încercat. Ne vom trezi cu neîncrederea totală a populației în subiect și cu alte derapaje pe această chestiune”, a declarat prefectul Ritivoiu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago