Politica

Radu Țoancă anunță de ce și a treia organigramă votată de Consiliul Local este ilegală: a fost votată într-o ședință “de îndată”

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, spune că și ultimul vot pentru o nouă organigramă a Primăriei Timișoara va cădea în contencios administrativ. Motivul: a fost votată în cadrul unei ședințe de plen „de îndată”, deși cadrul legal nu include între motivele unei convocări și această speță. El prezintă și un precedent în sprijinul afirmațiilor sale.

Țoancă spune despre administrația Fritz că este complet „analfabetă din punct de vedere administrativ”. De asemenea, consideră că prin deciziile luate în ceea ce privește ședințele de plen, a coborât „standardul acestora la un nivel infantil de grădiniță”.

„După cum anticipam, noua organigramă a administrației Fritz are toate șansele să fie anulată înainte de a produce vreun efect concret în funcționarea Primăriei Timișoara. Complet analfabetă din punct de vedere administrativ – deși a trecut un an si jumătate de când conduce orașul – administrația Fritz a reușit performanța de a-și regiza votarea organigramei într-un film în 2 acte hilare care au aruncat ședințele Consiliului Local în derizoriu și haos, coborând standardul acestora la un nivel infantil de grădiniță. La ședința din 15 martie, pe o hotărâre care reconfigura o parte a organigramei, au votat persoane care nu aveau statut de consilieri locali (?!) fiind însumate 28 de voturi din totalul de 27 de consilieri municipali, ceea ce a dus, evident, la anularea normativului”, spus Țoancă.

Soluția unei revotări în cadrul unei ședințe “de îndată” nu este unul legal, subliniază acesta.

„A doua zi după această ședință de toată jena s-a convocat de îndată un nou plen pentru organigramă, deși era evident pentru toată lumea că reorganizarea aparatului primăriei nu era un caz de forță majoră sau o situație excepțională, așa cum sunt definite aceste excepții de Codul Administrativ. Anexez părți relevante ale sentinței definitive a Tribunalului Timiș pe o speță similară – organigrama comunei Săcălaz – unde unul din motivele anulării proiectului de hotărâre a fost tocmai faptul că a fost votat într-o ședință de îndată care a încălcat prevederile Codului Administrativ. De ce s-a grăbit Dominic Fritz să încalce din nou grosolan legea și să își saboteze propria organigramă nu cred că poate înțelege nimeni din afara bulei useriste care trăiește într-o lume desprinsă de realitatea înconjurătoare”, mai adaugă Țoancă.

Toate acestea, spune consilierul local social-democrat, reprezintă „un record al prostiei și incompetenței”. Va urma, peste șase luni, o nouă organigramă, a patra.

„Și uite așa Primăria Timișoarei va mai bifa un record al prostiei si incompetenței administrative și va funcționa cu 3 organigrame paralele ilegale, dar perseverența și încăpățânarea “oamenilor noi“ în a se compromite și a se face de râs până la capăt va produce cu siguranța peste 6 luni (cât este termenul legal) a patra organigramă, pe care deja o așteptăm cu nerăbdare!”, a conchis PSD-istul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago