Primăria Timişoara

Turnul de Apă din Iosefin a fost Castelul timișorenilor pentru o zi/FOTO

Turnul de Apă din Iosefin a fost în acest sfârșit de săptămână ”Castelul” timișorenilor. Înainte de a îmbrăca straie noi, „reabilitate” și „culturale, construcția de pe malul Begăi s-a prezentat cetățenilor, printr-un eveniment deosebit. Cei de la asociația Prin Banat, partenerii municipalității în proiectul de transformare în centrul cultural a turnului, au organizat un eveniment de videomapping, pentru a atrage atenția asupra a ceea ce va deveni această locație.

Malul Begăi din cartierul Iosefin a fost sâmbătă centrul atenției pentru un număr mare dintre timișoreni. Aceștia s-au adunat pe malul de vizavi de Turnul de Apă care a alimentat această parte a orașului ani buni de zile în trecut. Au desenat, au aflat mai multe despre ce a fost și ce va fi Castelul de Apă și, la ceas de seară, au asistat la un show video, care a acoperit turnul în culori și desene frumoase, inclusiv în culorile steagului Ucrainei.

„Așa a fost ieri. Ne-am bucurat de soare și de primăvară, am desenat și am împărțit cărți poștale cu frumoasele clădiri din Iosefin. Unele dintre ele vor ajunge, prin poștă, chiar în îndepărtata Noua Zeelandă! Expoziția de ilustrații a fost admirată deopotrivă de mici și mari și am aflat, ieri, noi povești din cartier, spuse chiar de locuitorii lui. Castelul de Apă, învelit în culoare și lumină, a devenit, după lăsarea nopții, punctul de atracție al zonei, iar proiecția de videomapping a atras public din toate cartierele Timișoarei. La final, Castelul de Apă a fost iluminat în culorile Ucrainei”, au anunțat cei de la asociația Prin Banat.

Chiar dacă nu a fost la eveniment, primarul Dominic Fritz a punctat, la rândul său, acțiunea.

„Evenimentele culturale, cum este și proiecția de video mapping dau sens eforturilor Primăriei de restaurare a unor spații care decenii au fost neglijate și închise. Oamenii, bucuria de a fi împreună, creativitatea și energia sunt motoarele care vor face din Timișoara, Capitală Europeană a Culturii un succes. Îi felicit pe partenerii noștri în proiectul de refuncționalizare a Turnului de Apă, Asociația Prin Banat pentru energia cu care pun în valoare acest imobil istoric, cu atât mai mult cu cât șantierul e în plină desfășurare”, a scris Fritz pe Facebook

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

2 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

3 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

5 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

5 ore ago