Economic

Ghid de cumpărare a unui aspirator vertical

Aspiratorul vertical este un aparat electrocasnic care atrage din ce în ce mai multe persoane pentru virtuțile sale. Ușor și la îndemână, devine un accesoriu esențial pentru curățenia zilnică a casei dumneavoastră.

Deci, este foarte potrivit pentru a vă păstra casa curată în treburile casnice zilnice. Cu toate acestea, aspiratorul vertical nu poate înlocui aspiratorul clasic pentru curățenia generală, cu excepția cazului în care aveți un model de aspirator vertical de înaltă calitate. Într-adevăr, modelele de vârf sunt puternice, robuste și autonome, în timp ce modelele din gama inferioară au mai puțină autonomie.

Din cauza diferenței de performanță, este important să țineți cont de anumite criterii pentru a vă asigura succesul investiției.

Aspirator vertical Philips – idei

Cumpărarea aspiratorului potrivit: Cele 5 criterii de evaluare

– Putere și tensiune.
– Tipul de sursă de alimentare.
– Accesoriile.
– Manevrabilitate și ușurință în utilizare.
– Întreținere și depozitare.

Putere și tensiune

Aceste două puncte afectează performanța aspiratorului vertical. De fapt, capacitatea aspiratorului, exprimată în wați, va determina calitatea aspirației sale. Deci, cu cât sunt mai puternice avantajele și dezavantajele aspiratorului vertical, cu atât mai bună va fi performanța de aspirare a acestuia.

Pe de altă parte, de multe ori, dezvoltatorii nu lasă aceste informații să se scurgă. Pentru aceasta, este necesar să ne uităm la tensiunea electrică a bateriei exprimată în volți, care, de cele mai multe ori, este dată. Tensiunea și energia sunt legate între ele. Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât mai multă energie va fi utilizabilă. Tensiunea electrică a aparatelor variază între 12 și 24 de volți.

Pentru a oferi o varietate de opțiuni de curățare, mai multe aparate au un comutator de alimentare pentru a alterna între viteze sau pentru a porni funcția de amplificare. Acest buton sporește versatilitatea aparatului pentru a fi eficient pe toate tipurile de suprafețe.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui aspirator vertical?

Tipul de sursă de alimentare influențează mobilitatea și autonomia pe care o veți avea cu aspiratorul dumneavoastră. Puteți alege între 2 tipuri de surse de alimentare: cu fir sau fără fir.

Avantajele și dezavantajele unui aspirator cu fir vă vor permite să vă curățați casa atâta timp cât nu există o pană de curent. Cu toate acestea, mobilitatea pe care o oferă este determinată de lungimea cablului. Pe de altă parte, un aspirator fără fir nu va impune nicio limită în ceea ce privește mobilitatea. Puteți intra cu ușurință în fiecare suprafață din casa dumneavoastră. Limita sa este în ceea ce privește autonomia.

Prin urmare, trebuie să luați în considerare durata de viață a bateriei atunci când alegeți un aspirator fără fir. În funcție de model, autonomia de curățare a aspiratorului vertical variază între 15 și 50 min. Dacă aveți un interior mic, o autonomie de 15 min pare suficientă pentru mici retușuri zilnice.

Descopera ofertele: aspirator vertical Philips

Este clar că autonomia unui model fără fir este condiționată de tipul de baterie. Pentru aceasta, va trebui să alegeți între trei tipuri de baterii:

– Acumulator NiMh: În general, acest acumulator se găsește pe modelele entry-level, nu este foarte scump, dar se descarcă rapid și are nevoie de mult timp pentru a se reîncărca (până la 16 ore). Din cauza autonomiei sale scurte, acest tip de baterie va fi potrivit doar pentru interioarele mici. În plus, greutatea sa mare pune probleme de confort pe durata utilizării.

– Bateria litiu-ion: Este ceva mai scump, dar durează mai mult în utilizare și se reîncarcă în doar câteva ore.

– Baterie NMC (nichel-mangan și cobalt): Acesta este tipul de baterie care oferă cel mai bun raport între autonomie și timpul de încărcare. De fapt, acesta este utilizat doar la aspiratoarele verticale de înaltă calitate. Deși este mai scumpă decât alte tipuri de baterii, este totuși cea mai bună alegere pentru interioarele mari. Într-adevăr, spre deosebire de alte tipuri de baterii, vă va permite să vă curățați întreaga casă într-o singură sesiune.

Accesoriile

Unele modele sunt echipate cu accesorii atractive pentru a facilita curățarea. Diferitele accesorii sunt următoarele:

– Aspirator de mână: Atașat la aspiratorul vertical, acest accesoriu poate fi detașat cu ușurință pentru a aspira resturile mici de zi cu zi (firimituri pe masă, pe blatul de lucru etc.), transformând avantajele și dezavantajele aspiratorului vertical într-un adevărat aparat 2 în 1.

Aspirator Philips – ideile zilei

– Peria rotativă motorizată: Cunoscută și sub denumirea populară de perie electrică, aceasta îndepărtează murdăria de pe țesături, covoare și mochete. În plus, utilizează perii mai mari pentru o curățare rapidă. Dimensiunea periilor este cuprinsă între 18 și 30 de centimetri. Nu este potrivită pentru toate tipurile de pardoseli, verificați dacă este detașabilă, astfel încât să poată fi înlocuită cu o altă perie sau dacă este posibil să îi reduceți puterea. Cu toate acestea, va fi eficient pentru tratarea suprafețelor moi prin îndepărtarea murdăriei (păr de animale etc.).

– Perie pentru tapițerie din țesătură: De dimensiuni mici și echipată cu o bandă de țesătură, acest tip de perie este potrivit pentru curățarea prafului și a părului de animale de companie de pe fotolii, canapele, perne. De asemenea, o puteți folosi pentru a curăța alte piese de mobilier.

– Duză lungă: Acest accesoriu a fost conceput pentru a curăța eficient zonele greu accesibile, cum ar fi marginile, colțurile și partea din spate a mobilei.

– Mini peria turbo: Cu aceleași caracteristici ca și peria motorizată, este utilizată pentru curățarea canapelelor și a scaunelor de mașină.

Share
Published by
deBanat

Recent Posts

Timişoara învinge pe terenul Stelei la rugby şi revine pe primul loc

Prima rundă a returului a însmenat o nouă victorie muncită de rugbiştii timişoreni. După un…

4 ore ago

Fabiss Residence, cel mai mare şi modern hotel de animale din Vestul ţării. Intră cu încredere într-o lume de basm/FOTO

Povestea Resortului pentru animale Fabiss a început în primăvara anului 2020, mai exact în luna…

6 ore ago

Ministrul sârb al Transporturilor vrea să schimbe modul de acces al românilor spre vestul Europei

Românii vor putea să ajungă cel mai ușor în vestul Europei, după ce vor ieși…

8 ore ago

Execuția Centurii Sud a ajuns la 85 la sută. Se caută firmă de curățenie pentru viitoarele parcări de pe traseu/Foto

Constructorul român care se ocupă de realizarea Centurii Sud de ocolire a Timișoarei menține mobilizarea…

8 ore ago

44 de ani de la cel mai frumos meci. Poli câştigă Cupa în faţa Stelei/VIDEO

La 1 iunie 1980, Politehnica Timişoara câştiga al doilea şi ultimul său trofeu. Cupa României.…

9 ore ago

Weekend plin de manifestăripentru copii şi nu numai, în parcurile Timişoarei/Foto

În acest weekend, activitățile dedicate Zilei Copilului organizate de Primăria Timişoara şi Casa de Cultură…

10 ore ago