Administratie

Prefectul de Timiș și primarul Timișoarei se ceartă pe tema gardului rupt din 2016, amendat de Protecția Consumatorilor Timiș

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, l-a pus la punct pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, după ce acesta a acuzat inspectorii de la Protecția Consumatorilor că ar fi devenit brusc harnici și au amendat primăria pentru mai multe probleme găsite în locurile de joacă pentru copii. Prefectul spune că acest control a fost unul tematic, la nivel național, nu a ”vânat” primăria Timișoarei, controlul a fost și anunțat cu trei zile înainte de a avea loc, iar amenda aplicată a fost minimă, fiind preferate avertismentele, cu solicitarea remedierii problemelor.

Vechile conduceri ale municipalității au lăsat în urma lor numai probleme, vechi de 30 de ani, iar acum pentru inspectorii de la Protecția Consumatorilor e mai important să te acoperi de hârtii, decât rezolvarea problemelor vechi de ani de zile, devenind brusc harnici, spunea marți Dominic Fritz.

Trăim într-o țară în care de multe ori contează mai mult să te acoperi în hârtii decât să rezolvi o problemă. Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure și e un pas în direcția corectă”,a  anunțat marți prrimarul.

Reacția respectivă a atras și una pe măsură, din partea prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Și pe mine mă bucură”, a spus simplu acesta.

Oficialul susține că nu e normal ca primarul să aibă asemenea reacții, mai ales că pentru problemele descoperite sancțiunile puteau fi mult mai drastice, iar această abordare nu este cea preferată de către cei de la OPC.

A fost un control de la Protecția Consmatorilor, în locurile de joacă și parcuri. Ca urmare s-a primit de primărie două amenzi și avertismente. Domnul primar sesizează faptul că pe inspectori unei instituții din județ i-a prins hărnicia”, a declarat, miercuri Ritivoiu.

Primarul spune că amenda ar fi fost dată pentru un gard căzut în 2017, în timp ce prefectul a arătat că acest lucru nu e posibil. În 2016 a fost afectat acel parc din Parcul Copiilor, iar în 2017 a avut loc un control al OPC, soldat cu o amendă. Atunci, primăria a contestat în instanță amenda și a adus la Tribunal imagini care arătau că problema ar fi fost remediată. Deci nu putea fi un gard același cu cel de atunci.

În tot răul e și un bine, spune Mihai Ritivoiu.

În februarie a fost control de la Garda de Mediu pentru mizeria din oraș. M-a bucurat să văd că la scurt timp am văzut primarul curățând molozul, măturând pe străzi, găsind gropi clandestine de gunoi. Sperăm că acest control în parcuri va ajuta”, a mai pus Ritivoiu.

El spune că acuzațiile unui control ”rău” programat nu au susținere. Controlul celor de la OPC a fost notificat primăriei cu trei zile înainte. Amenda maximă putea fi 70.000 și a fost de 10.000 de lei, iar din 70 de locuri de joacă au fost verificate șase. Au fost indisponibilizate cinci echipamente care prezentau risc la adresa copiilor.

Nu au fost închise locurile de joacă ci s-a cerut repararea. A fost o soluție minim invazivă, nu e nimic mai important decât siguranța copiilor noștri. Alte chestiuni mă deranjează”, a spus Ritivoiu, considerând că primarul, prin afirmațiile sale ar sugera un control cu tentă politică.

După situația creată, prefectul de Timiș a anunțat că a cerut un control al inspectorilor de la Protecția Consimatorilor și de la Inspecția în Construcții pentru parcurile din județ, indiferent de culoarea politică a primarilor.

Voi mai dispune un control al celor de la OPC și de la Inspecția în construcțții, ca să verifice toate locurile de joacă din Timiș. Avem dreptul să ne bucurăm cu copiii în siguranță. Asigur toate primăriile, și liberale și de la USR sau alte culori politice, de echidistanță”, a încheiat prefectul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

O oră ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

O oră ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

2 ore ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

5 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

20 de ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

21 de ore ago