Afaceri

Viitorul magazin Hornbach 2 Timișoara se va ridica pe Calea Buziașului

Consilierii locali timișoreni vor primi la una dintre următoarele ședințe de plen un proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal care va reglementa modul de ridicare al celui de al doilea magazin sub sigla Hornbach, care se va ridica la Timișoara. Acesta va fi situat în Calea Buziașului, la ieșirea din oraș, chiar înainte de intrarea pe teritoriul Moșniței. Arhitectul proiectului este Răzvan Negrișanu, consilier local USR.

La votul consilierilor locali timișoreni va ajunge în perioada viitoare „Proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal PUZ funcţiuni MIXTE: comerţ, servicii si locuire; modificare PUZ aprobat prin HCL nr.283/2019 si PUZ aprobat prin HCL nr.127/2020’’, intravilan Timișoara, strada Calea Buziașului nr. 152-162, identificat prin CF nr. 425358, CF nr. 431832, CF nr. 434507, CF nr. 434508, CF nr. 405778”. În spatele acestui nume criptic a proiectului care se întinde pe cinci cărți funciare stă proiectul magazinului cu numărul 2 al germanilor de la Hornbach, care ar urma să fie deschis la Timișoara. Primul funcționează cu succes din 2012, în partea opusă a orașului, în Calea Aradului.

Noul PUZ include, pe lângă magazinul propriu-zis, adică zona de comerț și servicii, pe o suprafață de 61.174 metri pătrați, și o zonă de locuințe mici, dispusă pe o suprafață de 26.694 metri pătrați. Această zonă va avea un regim de înălțime de subsol + parter + 2 etaje + etaj retras/manfsardă. Conform proiectului, acolo ar urma să răsară nu mai puțin de 400 de apartamente.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

18 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago