Opinii

Care Tabără are idei mai bune?

Ca un act de „igienă a primăriei”, edilul Dominic Fritz are de gând să-i retragă delegarea de atribuții vicelui Cosmin Tabără, ales local pe listele liberalilor. Această știre poate întrista multă lume, iar când ea se va întâmpla și i se vor retrage domnului Tabără aceste sarcini ce-o să se întâmple? Nu va mai face viceprimarul fără atribuții Cosmin Tabără lobby la guvern pentru sala polivalentă a Timișoarei? Nu va mai mai fi făcut stadionul din Calea Buziașului, echipele clubului sportiv municipal vor merge tot mai prost? Nu vom mai avea un inventar al patrimoniului, Poliția Locală va fi sat fără câini? La evidența populației vor fi cozi pentru buletine, căsătoriile vor fi făcute pe pile, vor fi astfel de nenorociri? Timișorenii trebuie să știe ce-i așteaptă.

Pentru cine n-a aflat încă cum merge treaba în Consiliul Local Timișoara, legislativul municipal, trebuie amintit că liberalii fac opoziție, iar USR face treaba puterii, deși cei trei edili stau la aceeași masă. Majoritatea USR nu s-ar putea manifesta fără un vot primit de la un consilier liberal care a defectat, dar poți să-i mai acuzi pentru atâta, când viceprimarul PNL ales și cu voturile lor, ale useriștilor, votează azi împotriva a ce propune executivul primăriei din care el face parte? Nu poți și atunci se pune problema așa cum a pus-o Dominic Fritz: ești cu noi sau faci altceva, umfli baloane?

În replică, viceprimarul acuzat că e în tribune cu galeria, cu fular, steag și trompetă, dar huiduie propria echipă, spune că el acolo reprezintă cetățenii și că aceștia merită să aibă parte de o bună funcționare a aparatului primăriei, nu de abuzuri și lipsă de informare cu privire la materialele votate pe repede înainte de Fritz și ai lui. Cam ca pe vremea „primăriei Robu”, dar de aici și până la a vota în chestiunile importante doar cu PSD-ul și împotriva USR este cale lungă.

Da, vicele Tabără nu poate fi șantajat pentru o funcție, zice dumnealui. Așa? Nu poate? Hmm! Cum adică nu poate? Adică pleacă? Asta înseamnă să nu poți fi șantajat, să pleci. Ca și cum te amenință amanta că-i spune nevestei despre ce-i faci matale și tu îi dai planurile peste cap și demaști tot, nu? Asta înseamnă să nu te lași șantajat. Așa, că stai pe post pentru o leafă bună și nu mai ai atribuții… la ce bun asta pentru cetățenii pe care îi plânge cu atâta amar liberalul?

Dar e foarte interesant cum votul ăsta anti-USR din consiliul local coincide cu votul dat de PSD, adică opoziția. Legând de chestia cu interesul timișoreanului, să înțelegem că aleșii PSD au numai idei bune în ultima vreme? Cum așa? Brusc? Asta este o veste bună pentru timișoreni?

 

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

58 de minute ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

2 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

3 ore ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

5 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

5 ore ago