Invatamant

Studenții de la Arhitectură au imaginat cum ar putea arăta restaurantul Aeroportului Internațional Timișoara/FOTO

Subiectul din acest an al proiectelor de final de an ale studenților din anul I de la masterul „Tendințe, materiale și tehnologii noi în arhitectura de interior” din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare a fost restaurantul Aeroportului Internațional Timișoara. Holul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara a găzduit joi, 2 iunie 2022, vernisajul expoziției devenite deja tradiționale.

Dacă în anii trecuți, studenții erau provocați să realizeze proiecte de amenajare a unor localuri sau restaurante de lux din stațiuni celebre din lume, având la dispoziție un buget de un million de euro, de această dată studenții, îndrumați cadrele didactice Cristina-Maria Povian și Mihai Muțiu, au propus posibile variante ale unui restaurant situat ipotetic în cadrul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. La baza soluțiilor de proiectare propuse a stat promovarea specificului românesc, lucrările fiind realizate de masteranzi în detaliu, incluzând restaurantul, barul, zona de lounge, hol-acces, recepție, garderobe.

Studenții masteranzi au avut ocazia astfel de a se confrunta cu o situație identică cu cele reale, de la gestionarea bugetului (maxim un milion de euro) și alegerea materialelor, până la stabilirea corpurilor de iluminat, a cromaticii și chiar a denumirii restaurantului, bineînțeles cu încadrarea în tematica cerută.

Au rezultat astfel propuneri deosebit de originale, evocând ideea de călătorie, de zbor și mergând de la influența naturii și până la tradiții românești inspirate de culori (albastru de Voroneț) sau forme (Pasărea măiastră a lui Brâncuși).

Expoziția poate fi vizitată, la Biblioteca UPT, pe toată perioada lunii iunie, în cadrul programului de lucru (de luni până joi între orele 9:00 – 20:00, vinerea între 9:00 – 18:00.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

27 de minute ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

42 de minute ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

O oră ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

2 ore ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

17 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

21 de ore ago