Primăria Timişoara

Votați proiectele din bugetul participativ. Primăria Timișoara vă vrea opțiunile

Primăria Timișoara îndeamnă în continuare cetățenii să voteze proiectele favorite în cadrul competiției pentru bugetul participativ. Au mai rămas 10 zile în care puteți alege proiectele propuse de timișoreni pe care doriți ca municipalitatea să le pună în practică în prima campanie de buget participativ. Peste 5000 de persoane au susținut deja proiectele pe care le-au considerat cele mai bune dintre cele dintre cele selectate pentru etapa de vot. 

Primăria Timișoara alocă 3 milioane de lei pentru 5 domenii cheie: orașul mobil, orașul verde, orașul relaxat, orașul comunităților, orașul digital. Proiectele care nu s-au încadrat în aceste categorii sunt catalogate ca fiind „alt domeniu”.

Vă invităm să parcurgeți lista de proiecte și să le susțineți pe cele care au impact în zona în care locuiți sau corespund cu preferințele voastre. Puteți alege maximum 5 proiecte, de la cele pentru amenajare spații verzi, la locuri de joacă, terenuri de sport sau altele. Înregistrați-vă online pe platforma Decidem și votați proiectele preferate. Un click pe butonul alocat pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara (www.primariatm.ro) vă conduce, de asemenea, către platforma de vot a campaniei Decidem. Veți aloca un vot unic fiecărui proiect ales: https://decidem.primariatm.ro/bp/proiecte. Dacă doriți să votați fizic, puteți face acest lucru la Serviciul de Guvernanță Participativă și Management Cartiere din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Adresa este Piața Victoriei nr. 5 (lângă Prospero)„.

În 18 iulie, vor fi anunțate rezultatele votului”, a anunțat municipalitatea.

Bugetul Participativ a fost aprobat la finalul anului 2021, cu un calendar complet până la jumătatea acestui an. În luna martie a început etapa de depunere și au fost depuse 113 propuneri de proiecte. În perioada aprilie-iunie, toate propunerile au trecut printr-un proces de evaluare a eligibilității, derulat de către Comisia Bugetului Participativ, comisie compusă din aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Timișoara și reprezentanți ai societății civile. Apoi a urmat analiza tehnică, juridică și financiară. În perioada 7-14 iunie a fost perioada de soluționare a contestațiilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

10 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

14 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

17 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

17 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

19 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago