Administratie

Dominic Fritz despre fondurile alocate prin Programul Anghel Saligny ”Dacă voi primi aceşti bani în 2027, nu mă ajută”

Referindu-se la Programul Anghel Saligny, unde Timişoara a primit suma minimă cuvenită, 43 de milioane de lei, Dominic Fritz afirmă că problema nu este dacă se puteau primi mai mulţi bani, ci când vor fi primiţi aceştia. Dacă vor ajunge în 2027, va fi prea târziu, Pasajul Solventul, pentru care au fost alocaţi banii, urmând să fie finalizat.

Primăria Timişoara a obţinut, prin Programul Anghel Saligny, 43 de milioane de lei, suma minimă pe care o poate primi un municipiu reşedinţă de judeţ prin acest program. Lista depusă de Primăria Timişoara pe “Anghel Saligny” avea o valoare totală de 143 de milioane de lei, având trei proiecte: Pasaj inferior Solventul – 127 milioane (proiectul pentru care au fot alocaţi banii); Pasarela Gelu-Crizantemelor – 11,6 milioane; Construirea pasarelă pietonală în zona Universității de Vest, Tunelul Luminii – 4,66 milioane. Primarul Dominic Fritz afirmă că întrebarea acum nu este dacă se puteau obţine mai mulţi bani, ci când vor ajunge cele 43 de milioane de lei.

”Deocamdată, cel puţin s-a votat o listă pe care figurăm cu această sumă minimă pe care o primeşte fiecare municipiu-reşedinţă de judeţ, 43 de milioane, pentru pasajul Solventul. Pentru mine, în acest moment, întrebarea nu este ce alţi bani am mai fi putut să primim, ci când vom primi aceste 43 de milioane. Pentru că deocamdată, perioada posibilă de rambursare este până în 2028”, a declarat Dominic Fritz, sâ,mbnără, într-o confeinţă de presă.

Edilul a menţionat că, dacă banii vor sosi în 2027, va fi târziu, deoarece proiectul va fi deja finalizat. De precizat că Programul Anghel Saligny se întinde până în 2028

”Dacă voi primi aceşti bani în 2027, nu mă ajută, că până atunci proiectul este finalizat. Pasajul Solventul este deja în execuţie. Am început anul acesta să lucrăm, după ce zeci de ani doar s-a vorbit de el. Deci pentru mine prioritar acum e să semnăm repede acest contract de finanţare unde încă nu e clar exact care e mecanismul şi după aia să primim şi rambursare pentru că, încă o dată, noi deja plătim în fiecare lună facturi pentru lucrările la pasajul Solventul. Apoi, dincolo de această sumă minimă, să zicem, garantată dincolo de culoarea politică, cam jumătate din toată suma pe Anghel Saligny încă este, să zicem, nealocată şi e fără doar şi poate că aşteptarea mea este că Timişoara, un contribuabil major la bugetul de stat, să primească pentru proiectele sale, în viitor, alocări şi din programul Anghel Saligny. Deci această alocare este un bun început şi deocamdată o dovadă că guvernul şi-a respectat propria lege, dar în viitor încă vor fi destul de multe ocazii să dovedească şi bună credinţă faţă de timişoreni care contribuie peste măsură la bugetul statului”, a mai spus Fritz.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

15 minute ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

21 de minute ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

35 de minute ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

2 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

2 ore ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

3 ore ago