Opinii

De ce numai „până la chiloți”? Ce-aveți de ascuns, domnule Fritz?

Nu e musai să fii propagandist userist, cetățean lipsit de fiorul patriotismului, verde de atâta doctrină ecologică, pederast, transgender și verișor politic cu Emmanuel Macron ca să-ți dai seama că ce spune primarul Dominic Fritz despre reacția sistemului la încercările de schimbare a regulilor în primărie este una reală și firească, la urma urmelor. Ce câine pleacă de la măcelărie fără măcar să latre de indignare, dacă nu chiar să muște din piciorul ce-l gonește de-acolo? Câinele „bichon”, căci nimeni n-a văzut până acum un câine „bichon” în față la măcelărie, iar dacă nu l-am văzut e posibil să fi fost unul și să fi plecat.

Dar să revenim la ce-a spus primarul Fritz, invitat fiind la poliție pentru a da cu subsemnatul despre angajarea unei dudui directoare adjunct la Piețe, distinsă doamnă licențiată în țări cu învățământ puternic, teuton chiar, nu ca Ionuț Nasleu cu „popia” făcută și la facultatea de teologie, și la serviciul român de informații. „M-au chemat pentru că s-a creat acolo un sistem mafiot în care o bună parte a banilor încasați nu au ajuns la companie, ci în buzunarele altora? M-au chemat pentru că multe clădiri în piețele Timișoarei s-au ridicat în ultimii zeci de ani fără acte? M-au chemat pentru că o parte din ”producători” sunt de fapt bișnițari, cu acte false? Bineînțeles că nu”.

Am aflat de ce nu l-au chemat pe primar la poliție, căci dacă îl chemau, sigur ar fi zis ce a zis sub formă de întrebare. Vorbind de Ionuț Nasleu și ultimul șef de la Piețe, Liviu Cocean, dar fără să le spună numele, edilul a „demascat” faptul că avem printre noi funcționari de un asemenea nivel moral care au obișnuit societatea și chiar poliția cu un „peisaj de normalitate al vulgarității și corupției”, spune primarul. Dar mai bine nu răscolim prea mult peisajul ăsta de promiscuitate din instituțiile românești, timișorene, căci ajungem la concluzia că n-am fi meritat să ni se ridice MCV-ul ce tocmai ni l-au ridicat.

Dar stați așa, Mecanismul de Verificare și Control al UE (MCV) e un fleac pe lângă o incompatibilitate și mai mare. Cu ce povestește Dominic Fritz, noi n-am avea ce să căutăm nici măcar în Uniunea Europeană, nu mai vorbim de Schengen sau alte formule prin care am fost tolerați până acum fără să îndeplinim condițiile. Păi despre ce e vorba? De un „sistem mafiot”, de urmăriri penale declanșate ca urmare a venirii unora dinafara sistemului, adică la comandă, iar penetrarea acestei „mizerii” este echivalată cu intrarea în „cușca cu lei”, oamenii fiind amenințați și umiliți din interior sau din exterior, prin mass-media coruptă.

Eu nu zic că nu e așa în multe dintre cazuri, dar la urma urmelor nu poți respinge o verificare a instituțiilor de cercetare sau urmările penală cu astfel de argumente. Nu poți pretinde o imunitate pentru acțiunile tale legale. Te poți plânge de interlopi, de foști directori familiarizați cu „mizeriile sistemului”, te poți plânge de sindicat ca de o mafie, la urma urmelor – n-ar fi prima în lume și în istorie – dar să te plângi de un control poate fi interpretat ca o acțiune de timorare a celor care au sarcina să verifice cum merg lucrurile la tine în instituție.

Ca primar al unui partid ce-și zice deschizător de drumuri pentru moralitate în politică ar fi mai liniștitor să ți se dovedească prin instituții neutre până la proba contrarie neimplicarea în manevre cu angajări dubioase sau alte metehne ale sistemului ce-l critici de atâta vreme. Iar asta nu o poți face certând poliția că instrumentează un dosar sau altul, ci arătând că nu ai nimic de ascuns. Dar cum facem asta, căci edilul Fritz tocmai ce spusese că „nu am o problemă să fim verificați până la chiloți”? Dar de ce până la chiloți, domnule primar? Unde este transparența? Aveți ceva de ascuns?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

2 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

4 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

4 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

5 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

5 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

5 ore ago