Economic

Noutățile din domeniul legislației siguranței alimentelor, în dezbatere la CCIA Timiș

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează un seminar de informare având ca temă: ”Noutăți legislative care reglementează controalele oficiale în domeniul siguranței alimentelor”.

Evenimentul are loc în data de 7 martie, ora 11.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (etaj 1).

Vor fi dezbătute aspecte care vizează:  Regulile de bune practici de lucru și igiena în lanțul de aprovizionare, depozitare, procesare și comercializare a produselor alimentare;  Marca de sănătate/identificare, restricții și derogări de la importul/exportul produselor alimentare -semnificații în contextul actual al evoluției bolilor infecțioase (Reg. 605/2021(UE) al Comisiei de stabilire a măsurilor speciale de combatere a pestei porcine africane, Ord. 10/2008 ANSVSA – Norma sanitară veterinară care stabilește procedura pentru marcarea și certificarea produselor de origine animală destinate consumului uman; Procedura de retragere a produselor de pe piață – retragerea voluntară/oficială – sistemele de alertă rapidă RASFF și AAC (Reg. 178/2004 EC de stabilire a principiilor și a cerinţelor generale ale legislaţiei în domeniul alimentelor, de înfiinţare a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei alimentelor).

Temele vor fi susținute de: Flavius Nicoară, director executiv DSVSA Timiș și Corina Pădurariu, consilier Biroul de Autorizări, Înregistrări, TRACES, Gestiunea Activităților de Import-Export

Termenul de înscriere este până pe 3 martie 2023. Înscrierea la eveniment se face prin completarea formularului de participare care se regăsește accesând link-ul: https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=gsz8 .

Evenimentul se înscrie în programul CCIA Timiș pentru anul 2023 de informare și instruire a agenților economici cu privire la noutăți legislative în diferite sectoare de activitate, organizat în colaborare cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu.

Informații suplimentare se pot obține la tel. 0722503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier RP.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago