Social

Şase persoane trimise în judecată pentru că au furat de la Colterm. Printre ele, o PNL-istă, susţinătoarea înfocată a lui Nicolae Robu, şi fratele unei „ştiriste” a fostului primar

Şase persoane au fost trimise în judecată, după ce au sustras deşeuri din fier şi cupru rezultate din dezmembrarea unor motoare industriale de la Colterm. Printre cele şase se numără Monica Zarioni, fostă şefă de magazie, membră PNL, şi Cristian Lăudatu, fratele Ancăi Lăudatu, fratele unei dintre “ştiristele” fostului primar Nicolae Robu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a dispus trimiterea în judecată a șase inculpați, în legătură cu un caz de delapidare la Compania  Locală de Termoficare Colterm Aceștia sunt acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, conform unui comunicat de presă al parchetului.

Potrivit comunicatului, primul inculpat este acuzat de delapidare, fals intelectual în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale).

Cel de-al doilea inculpat este acuzat de complicitate la delapidare, cel de-al treilea – fals intelectual în formă continuată. Al patrulea şi al cincilea inculpat sunt acuzaţi de fals intelectual în formă continuată, iar cel de-al şaselea – complicitate la delapidare.

”La data de 01.02.2021, o inculpată a întocmit nota de comandă nr. 2207/01.02.2021 din cuprinsul căreia rezultă că sunt propuse pentru execuţie, respectiv dezmembrarea/demontare şi sortare deşeurile provenite din obiectele de inventar aprobate la casare (8 motoare industriale), stabilite prin Decizia nr. 1234 din 08.11.2019 conform inventarierii anuale de la sfârşitul anului 2019. Deşeurile rezultate în urma dezmembrării urmau să fie livrate către o inculpată persoană juridică potrivit relaţiilor contractuale existente anterior. Astfel, bunurile aflate în Gestiunea 2 urmau a fi trimise pentru dezmembrarea/demontare şi sortare Sectorului de Intervenţii, iar deşeurile recepţionate de către Gestiunea 2 urmau să fie înaintate, în primă fază, către Gestiunea G3, şi abia ulterior urmau a fi predate beneficiarului. Imediat după emiterea notei de comandă nr. 2207/01.02.2021, prin Decizia nr. 54/02.02.2021 s-a stabilit comisia responsabilă cu dezmembrarea mijloacelor fixe din cadrul Gestiunii G2 din cadrul CET Sud Colterm”, se arată în comunicat.

La o dată ulterioară care nu a fost stabilită, una dintre inculpate a redactat în fals un proces-verbal de predare-primire, antedatat, iar din conţinutul acestuia a rezultat că au fost predate bunurile pentru executarea lucrării. A doua zi, pentru a crea aparenţa de legalitate şi a fi scoase cele 8 electromotoare din gestiune, a fost întocmit procesul-verbal de analiză şi avizare prin care s-a atestat în mod fals faptul că persoanele din comisie au verificat la faţa locului obiectele de inventar propuse a fi casate, stabilind totodată,  că s-a obţinut deşeu fier 7.700 kg şi 460 kg de cupru.

Pe scurt, cei şase inculpaţi au anunţat că vor casa opt motoare, dar în schimb le-au vândut la fier vechi, însuşindu-şi banii Prejudiciul total a fost calculat la suma de 105.121,342 lei.

Parchetul nu dă nume, dar deBanat a intrat în posesia informaţiei privind doi dintre inculpaţi. Primul este al Monicăi Zarioni, care era şefă de magazie. Ea a semnat actele, cu toate că era în concediu la momentul respectiv. Zarioni este membră PNL Timiş, având şi ceva funcţie, dovadă fiind prezenţa la unele şedinţe de partid. De asemenea, a fost o înfocată susţinătoare a fostului primar Nicolae Robu

Un al doilea inculpat este Cristian Lăudatu. El este fratele Ancăi Lăudatu, membră PNL şi angajată a Primăriei Timişoara din perioada lui Nicolae Robu. Ea a devenit mai cunoscută fiindcă, alături de Elena Işfănuţ şi Daniela Ştir, făcea parte din aşa numitul grup al “jurnalistelor” lui Robu. Mai exact, sătul să fie asaltat de întrebările venite de la jurnaliști, fostul primar a decis să înființeze un canal TV al Primăriei Timișoara, pe Facebook, unde “ştiriste” erau cele trei susmenţionate.

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

22 de minute ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

2 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

2 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

3 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

3 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

3 ore ago