Sport

Spectacol pe nisip. Europeanul U22 de volei pe plajă, gata de start

Miercuri, 26 iulie va începe la Timișoara Campionatul European de volei pe plajă masculin și feminin U22. Piața Victoriei va deveni locul principal de desfășurare a activităților și cartea de vizită a competiției. Intrarea spectatorilor este liberă.

Campionatul European se va desfășura între 26 și 29 iulie și va fi precedat de meciurile de calificare pentru întrecerea masculină, ce vor avea loc pe 25 iulie.

Campionatul European de Volei pe plajă este cel mai important eveniment sportiv desfășurat la Timișoara în acest an și unul din evenimentele majore organizate în România în 2023. Evenimentul este organizat de către CSM Timișoara și Clubul Sportiv Timișoara Youth Sport Academy, cu sprijinul Ministerului Sportului, Federației Române de Volei, Primăriei Municipiului Timișoara si al Consiliului Județean Timiș.

“Suntem nerăbdători să îi primim pe cei 128 de sportivi și susținătorii lor. Toate detaliile au fost puse la punct, iar Timișoara va fi la înălțime, devenind un reper pe harta europeană a voleiului de plajă. Arena principală din Piața Victoriei se va transforma într-o imagine unică, cu clădirea emblematică a Operei pe fundal, ce va dăinui în timp ca unul din punctele de reper în anul 2023 pentru Timișoara”, a declarat Lucian Reclaru, directorul CSM Timișoara.

La eveniment vor lua parte 128 de participanți, reprezentând 64 de echipe, câte 32 de echipe pentru întrecerea feminină, cât și pentru cea masculină, provenind din 36 de țări și-au confirmat prezența la Timișoara cu această ocazie. România, în calitate de țară gazdă, va fi reprezentată de 3 echipe atât pe tabloul masculin, cât și pe cel feminin.

Echipele vor fi împărțite în câte 8 grupe a câte 4 fiecare, urmând ca în urma rezultatelor obținute, cele mai performante cupluri să intre pe tabloul principal jucând meciuri cu eliminare directă.

În 26 și 27 iulie, se vor desfășura meciurile din faza grupelor între orele 9.00 și 18.00.

Vineri, 28 iulie, vor avea loc fazele superioare, respectiv meciurile eliminatorii, începând cu ora 9.00 și până la ora 18.00.

Semifinalele masculin și feminin sunt programate sâmbătă, 29 iulie, pe arena principală în Piața Victoriei, începând cu ora 10.30

Cele două finale se vor desfășura în 29 iulie, pe terenul principal din Piața Victoriei în intervalul 15.30-18.30. Competiția se va încheia cu festivitatea de premiere.

Pe lângă arena montată special în centru, Parcul Rozelor va deveni punct de atracție, acolo unde se vor desfășura majoritatea partidelor.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

45 de minute ago

Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni

Elena Lasconi a câștigat, încă din primul tur, alegerile interne pentru funcția de președinte al…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual

Compania Maxagro și Universitatea pentru Științele Vieții Timișoara au anunțat un nou parteneriat privind învățământul…

3 ore ago

Anunţ TIMPARK

TIMPARK TIMISOARA, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Timiș,…

4 ore ago