Sport

Spectacol pe nisip. Europeanul U22 de volei pe plajă, gata de start

Miercuri, 26 iulie va începe la Timișoara Campionatul European de volei pe plajă masculin și feminin U22. Piața Victoriei va deveni locul principal de desfășurare a activităților și cartea de vizită a competiției. Intrarea spectatorilor este liberă.

Campionatul European se va desfășura între 26 și 29 iulie și va fi precedat de meciurile de calificare pentru întrecerea masculină, ce vor avea loc pe 25 iulie.

Campionatul European de Volei pe plajă este cel mai important eveniment sportiv desfășurat la Timișoara în acest an și unul din evenimentele majore organizate în România în 2023. Evenimentul este organizat de către CSM Timișoara și Clubul Sportiv Timișoara Youth Sport Academy, cu sprijinul Ministerului Sportului, Federației Române de Volei, Primăriei Municipiului Timișoara si al Consiliului Județean Timiș.

“Suntem nerăbdători să îi primim pe cei 128 de sportivi și susținătorii lor. Toate detaliile au fost puse la punct, iar Timișoara va fi la înălțime, devenind un reper pe harta europeană a voleiului de plajă. Arena principală din Piața Victoriei se va transforma într-o imagine unică, cu clădirea emblematică a Operei pe fundal, ce va dăinui în timp ca unul din punctele de reper în anul 2023 pentru Timișoara”, a declarat Lucian Reclaru, directorul CSM Timișoara.

La eveniment vor lua parte 128 de participanți, reprezentând 64 de echipe, câte 32 de echipe pentru întrecerea feminină, cât și pentru cea masculină, provenind din 36 de țări și-au confirmat prezența la Timișoara cu această ocazie. România, în calitate de țară gazdă, va fi reprezentată de 3 echipe atât pe tabloul masculin, cât și pe cel feminin.

Echipele vor fi împărțite în câte 8 grupe a câte 4 fiecare, urmând ca în urma rezultatelor obținute, cele mai performante cupluri să intre pe tabloul principal jucând meciuri cu eliminare directă.

În 26 și 27 iulie, se vor desfășura meciurile din faza grupelor între orele 9.00 și 18.00.

Vineri, 28 iulie, vor avea loc fazele superioare, respectiv meciurile eliminatorii, începând cu ora 9.00 și până la ora 18.00.

Semifinalele masculin și feminin sunt programate sâmbătă, 29 iulie, pe arena principală în Piața Victoriei, începând cu ora 10.30

Cele două finale se vor desfășura în 29 iulie, pe terenul principal din Piața Victoriei în intervalul 15.30-18.30. Competiția se va încheia cu festivitatea de premiere.

Pe lângă arena montată special în centru, Parcul Rozelor va deveni punct de atracție, acolo unde se vor desfășura majoritatea partidelor.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Echipă mică, dar cu suflet mare şi un public incredibil! România a dat de pământ cu Ucraina

România a reușit un joc de senzaţie și a câștigat categoric 3-0, cu Ucraina, în…

12 minute ago

Doar 502 timișoreni și-au încasat prima de casare din programul Rabla Local

Până în acest moment, doar 594 de beneficiari, dintre cei 1631 care s-au înscris în…

42 de minute ago

Prefectul de Timiș avertizează primarii care vor rămâne fără post: Faceți-vă treaba până la final

Cazul Buciu, în care echipa de la conducerea primăriei Lugoj a anunțat demisia din funcție,…

46 de minute ago

În această lună se reiau lucrările de reabilitare la Turnul de Apă Iosefin. A fost semnat contractul cu noul executant

Primăria Timișoara reușește să deblocheze unul dintre cele mai nefericite programe de reabilitare a patrimoniului…

3 ore ago

UPT, contribuţie importantă la un proiect internaţional de succes, despre știința deschisă și educația deschisă

UPT, realizare importantă şi în afara ţării. În prima parte a lunii iunie 2024, proiectul…

4 ore ago

“De la fraudă electorală la dictatură nu e decât un pas”. Protest în Timişoara împotriva fraudării alegerilor

Iniţiativa Timişoara organizează marţi, 18 iunie, de la ora 18.00, un protest paşnic în  Piaţa…

6 ore ago