Sport

Patru echipe din Timiș vor juca în turul secund al Cupei României

Buziașul și-a câștigat locul în Turul 2 al Cupei României la fotbal după ce a învins Pobeda Dudeștii Vechi cu 7-1 în manșa ianugurală națională, în timp ce Ghiroda, Ripensia și Poli intră direct din runda secundă.

În fază a doua a competiției participă un total de 60 de echipe, după cum urmează: 38 de echipe calificate din Turul 1, printre care sunt patru dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei regionale, 2 ocupante ale locului 3 din play-off-ul sezonului recent al Ligii 3, care nu au intrat în Turul 1, 14 ocupante ale locurilor 1 și 2 din play-off-ul Ligii 3, echipe care nu au reușit să promoveze în Liga 2, 4 echipe retrogradate în această primăvară din Liga 2, 2 ultimele clasate într-o ierarhie a celor cinci nou-promovate în Liga 2.

Retrogradatele din Liga 2 care vor juca în Turul 2 sunt Minaur Baia Mare, FC Brașov, Ripensia Timișoara și Politehnica Timișoara. Conducerea Ripensiei a anunțat că retrage echipa de seniori, dar până la urmă va continua cu o echipă în cel mai de jos eșalon, Liga 6 – Campionatul Municipal.

Tragerea la sorți pentru turul secund a fost făcută după criteriul geografic și astfel au reyultat partidele (zona Timiș): CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Ripensia Timișoara și Phoenix Buziaş – Politehnica Timișoara.

Pentru Ghiroda va fi primul meci oficial din noul sezon, la fel ca și pentru retrogradatele Poli și Ripensia, doar Buziașul având meciuri în picioare, partida din primul tur.

Buziaș – Politehnica se va juca la Lugoj, pe 9 august de la ora 19.30, tot în aceeeași zi, și de la aceeași oră urmând să se dispute la Ghiroda, meciul dintre echipa locală și Ripensia.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

2 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

4 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

7 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

7 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

7 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

8 ore ago