Primăria Timişoara

Francezii au venit la Timișoara să se informeze despre experiența în managementul Capitalei Culturale/FOTO

În dorința de a obține titlul de Capitală Europeană a Culturii peste cinci ani, orașul francez Bourges și-a trimis reprezentanții la Timișoara pentru a vedea experiența capitalei Banatului în derularea acestui titlu. În concluzie, Timișoara este considerat o sursă de inspirație pentru orașul francez.

Vineri, primarul orașului Bourges s-a întâlnit la Timișoara cu primarul Dominic Fritz, pentru a discuta despre provocările și punctele forte pe care le reprezintă deținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Iar primarul Fritz i-a vorbit primarului francez despre multiculturalitate și diversitate atunci când a abordat subiectul Capitalei.

Timișoara are, acum, în anul Capitalei Culturale, șansa unică de a-și face auzită vocea în Europa, a subliniat primarul Dominic Fritz. Iar această voce a orașului transmite mai departe valorile care ne reprezintă: multiculturalitatea, diversitatea, inovarea”, a spus Fritz după întâlnire.

Conform informațiilor furnizate de municipalitate, ”primarul a urat succes delegației din Bourges în demersul său de a câștiga titlul de Capitală Europeană a Culturii, pentru care va intra în competiție alături de orașele Rouen și Montpellier. Dominic Fritz a subliniat că orașul Bourges are toate șansele să câștige acest titlu, dar a evidențiat că este nevoie de pregătire, dedicare și multă muncă pentru ca această dorință să devină realitate”.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

2 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

4 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

6 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

6 ore ago