Politica

Reacţia PSD Timiş la scandalul din Niţchidorf: „Un primar nu răspunde cu funcția pentru fapte comise de soția, copiii, verișorii sau bunicii săi”

PSD Timiş a reacţionat rapid la acuzele aduse de USR Timiş vizavi de agresarea de către personaje din anturajul primarului social-democrat din Niţchidorf a unui consilier local USR. PSD-iştii au o altă versiune a faptelor şi îi acuză pe cei din USR că politizează un  conflict spontan

Cei din PSD Timiş banalizează oarecum cazul, afirmând că a fost un scandal spontan izbucnit între mai mulți cetățeni din comuna Nițchidorf, politizat însă de Dominic Fritz, preşedintele USR Timiş. Social-dcemocraţii prezintă şi „partea lor de adevăr”.

„Firul evenimentelor este, însă, cu totul diferit față de ceea ce prezintă președintele USR Timiș, Dominic Fritz, și vom explica. La începutul acestei săptămâni, consilierul local USR din Nițchidorf, Daniel Răducanu, a fost înștiințat de un executor judecătoresc legat de faptul că urmează o procedură de executare silită pentru ocuparea ilegală a unui teren al primăriei pe care, atenție, desfășura ilegal o afacere de familie. Deci, cinstitul și onestul USR-ist, încălca flagrant legea, dar asta nu spune nici el, nici Dominic Fritz. Marți, în 5 septembrie, ar fi avut loc altercația în care a fost implicat consilierul local USR și un nepot al primarului din Nițchidorf, iar de aici totul a escaladat politic”, transmite PSD Timiş, prin intermediul unui comunicat de presă.

PSD-iştii îl acuză pe Fritz că politizează prea repede o eventuală agresiune care nu are legătură cu politica.

„Dominic Fritz, președinte al USR Timiș, a descins la Nițchidorf, a punctat la capitolul imagine printr-un clip postat pe Facebook, și a cerut, nici mai mult nici mai puțin, ministrului de Interne să nu mușamalizeze acest caz. Lucrurile sunt cât se poate de simple: dacă a existat o agresiune, este treaba organelor de anchetă să stabilească vinovații și să aplice măsurile care se impun, oricare ar fi acestea. Politizarea acestui incident este evidentă și scoate la iveală o disperare a liderului USR, Dominic Fritz, măcinat de scandalurile interne din partid. Dominic Fritz ar trebui să știe, însă, că un primar nu răspunde cu funcția pentru fapte comise de soția, copiii, verișorii sau bunicii săi”, au încheiat cei din PSD Timiş.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

14 minute ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

15 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

15 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

16 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

17 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

17 ore ago