Primăria Timişoara

Lucrările la viitoarea creșă din zona Bogdăneștilor au ajuns la 80% din total/FOTO

În curând, părinții din zona Bogdăneștilor vor avea la dispoziție o nouă creșă. Proiectul Primăriei Timișoara a ajuns în faza finisajelor interioare. Au fost întârzieri, costurile de construire s-au majorat, dar clădirea ridicată este apriape de finalizare, fiind la 80% din total.

În prezent, constructorul execută lucrări de finisaje interioare și de amenajare a curții. Potrivit proiectului, la parter vor fi patru săli pentru grupele de copii, patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare. La etaj, unde se va putea ajunge cu lift, vor fi spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare. Creșa va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire. Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar de pe str. Ștefan Nădășan. Proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1770 mp.

La creșa de pe Bogdăneștilor, micuții vor avea săli mari și luminoase, dar și spații de joacă generoase. Curtea, de asemenea, va fi spațioasă și plină cu verdeață. Facem eforturi pentru a închide șantierul cât mai repede. Sistemul de încălzire și anveloparea exterioară sunt gata,  geamurile și ușile au fost montate și s-a intrat în etapa finisajelor interioare. Urmează să fie montate gresia, faianța dar și panourile solare. În paralel, se lucrează la amenajarea curții. În perioada următoare, urmează să fie lansată și licitația pentru dotări”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Investiția pentru construcția unei noi creșe pe Calea Bogdăneștilor are o valoare de 7,7 milioane de lei (TVA inclus), din care primăria plătește 6,4 milioane de lei prin bugetul local. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023. Co-finanțarea europeană este de 1.300.000 lei (TVA inclus). Creșa are termen de finalizare luna decembrie.

Pentru a putea față cheltuielilor pentru acest proiect, municipalitatea a accesat un credit de trezorerie, alături de creșa amintită, banii fiind folosiți și pentru a acoperi diferențele de cost la Clinica de Balneologie, obiectiv care avea termen de finalizare în această lună. Valoarea creditului de trezorerie a fost de 7,5 milioane de lei, iar termenul de rambursare de cinci ani.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

7 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

7 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

8 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

8 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago