Administratie

Programul Anghel Saligny, aproape un fiasco în Timiș. Doar patru procente din suma totală alocată a fost efectiv plătită

Conform principiului că degeaba Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă, nu mai puțin de 50 de primării din Timiș nu au semnat niciun contract de finanțare cu bani de la buget prin programul Anghel Saligny, arată cea mai recentă analiză întocmită de cei de la Expert Forum pe tema amintită.

”Există discrepanțe semnificative cu privire la modul în care au fost semnate contractele la nivel de județ – motivul nu poate fi intuit doar din datele publice și poate ține de calitatea proiectelor, respectarea procedurilor, disponibilitatea banilor, dar și de influența politică a beneficiarilor”, spun autorii analizei.

Timișul a avut 125 de proiecte aprobate, dar contractate au fost doar 55, ceea ce plasează județul departe de prima parte a clasamentului. Timișul a avut alocat 1,38 de miliarde de lei, au fost contractate 635 de milioane de lei și efectiv decontate 4% din total, adică 635 de milioane de lei.

Iată care este situația decontărilor realizate deja în Timiș: 6,1 milioane de lei pentru Pasajul Solventul din Timișoara, din valoarea totală aprobată de 43 de milioane de lei; 470.050 de lei din 11 milioane pentru un proiect de modernizare a drumurilor din Jebel; 17 milioane de lei – singurul proiect decontat integral – pentru un sistem de epurare la Iecea Mare; 238.000 de lei din 4 milioane pentru un proiect de modernizare a străzilor din Gottlob; 126.800 de lei din aproape 6,6 milioane de lei ceruți pentru lucrări la canalizare și stația de epurare la Jena; 157.320 de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Cenad, din 11 milioane de lei; 470.050 de lei pentru modernizarea străzilor din Ohaba Forgaci și Sinersig, din 11 milioane de lei; 152.320 de lei pentru lucrări de modernizare a străzilor din Bara, dintr-un total aprobat de 4 milioane de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago